ΕΣΑμεΑ: Άμεση πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στο εμβόλιο του κορωνοϊού - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

ΕΣΑμεΑ: Άμεση πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στο εμβόλιο του κορωνοϊού

Επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για το μείζον θέμα του εμβολιασμού των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις, των οικογενειών τους και του υποστηρικτικού τους περιβάλλοντος από τον κορωνοϊό, απέστειλε η ΕΣΑμεΑ

Στην επιστολή, υπογραμμίζεται πως θα πρέπει να δοθεί προτεραιοποίηση στα άτομα με αναπηρία και στο υποστηρικτικό τους περιβάλλον, όπως είναι οι μαθητές και το προσωπικό των ειδικών σχολείων, τα άτομα στα ΚΔΑΠμεΑ και στα ΚΔΗΦ και το προσωπικό τους, ο εμβολιασμός στο σπίτι ατόμων με αναπηρία που δεν μπορούν να μετακινηθούν, καθώς και το υποστηρικτικό τους περιβάλλον.

«Είναι δεδομένο πως τα άτομα με χρόνιες παθήσεις (νεφροπαθείς, σε ανοσοκαταστολή, καρκινοπαθείς, διαβητικοί κ.τ.λ.) έχουν ήδη προβλεφθεί στην προτεραιοποίηση. Η εκστρατεία του αναπηρικού κινήματος είναι παγκόσμια: τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις είναι η πλειοψηφία των θυμάτων του κορωνοϊού, ζώντας σε ιδρύματα ή μόνοι τους – το παράδειγμα της Καβάλας είναι μία μαρτυρική απόδειξη αυτού του γεγονότος», τονίζει η συνομοσπονδία.  

Ταυτόχρονα η ΕΣΑμεΑ ζητά από την Πολιτεία να ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης: είναι απαραίτητο και επιβεβλημένο να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες οργανωμένα για το εμβόλιο και τον εμβολιασμό, έτσι ώστε η απόφασή τους να μην επηρεαστεί από συνωμοσιολογίες, fake news ή από εκστρατείες παραπληροφόρησης και παραπλάνησης.

Τέλος η ΕΣΑμεΑ προτείνει να υπάρξει οργανωμένη συνεργασία κράτους και ινστιτούτου ΕΣΑμεΑ, ώστε να ξεκινήσει άμεσα οργανωμένη εκστρατεία σε όλη τη χώρα. «Εμείς θα πράξουμε το καθήκον μας ώστε τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους να αποφασίσουν έχοντας τη σωστή πληροφόρηση στη διάθεση τους», καταλήγει. 

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ