Γεωργιάδης: Την Τρίτη η πλατφόρμα για ελεύθερους επαγγελματίες - Κανένας πλειστηριασμός εν μέσω κορωνοϊού - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Γεωργιάδης: Την Τρίτη η πλατφόρμα για ελεύθερους επαγγελματίες – Κανένας πλειστηριασμός εν μέσω κορωνοϊού

Για δύο φλέγοντα ζητήματα μίλησε, το πρωί του Σαββάτου, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Αρχικά για το επίδομα των 800 ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους και στη συνέχεια για τους πλειστηριασμούς. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης  δήλωσε ότι έως την Τρίτη θα έχει τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων για την χορήγηση των 800 ευρώ για τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις με έως 5 εργαζόμενου

Όσον αφορά τις επιταγές τόνισε ότι τα στοιχεία είναι πάρα πολύ καλά καθώς κανονικά στην ώρα τους πληρώθηκαν το 87% των επιταγών χωρίς να γίνει χρήση του δικαιώματος προστασίας από τους εκδότες τους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, το γεγονός αυτό είναι δείγμα υγείας της ελληνικής οικονομίας.

“Κανένα πλειστηριασμός εν μέσω κορωνοϊού”

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν πλειστηριασμοί εν μέσω του κορωνοϊού, έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση εν μέσω κοροναϊού να γίνει οποιοσδήποτε πλειστηριασμός α’ κατοικίας» υπογράμμισε ο Αδ. Γεωργιάδης και συνεχίζοντας σημείωσε:

«Πράγματι οι δανειστές μας έχουν κάποια επιχειρήματα, το κυριότερο είναι το γνωστό περί της κουλτούρας πληρωμών και εκκαθάριση κόκκινων δανείων των τραπεζών, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και μπορείτε να είστε σίγουροι πως η κυβέρνηση έχει τα κατάλληλα επιχειρήματα για να φτάσει στο βέλτιστο αποτέλεσμα».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία μονομερή ενέργεια, αλλά η οποιαδήποτε απόφαση θα υπάρξει μέσα από διάλογο με τους θεσμούς.

Απαντώντας τώρα για  την προστασίας α’ κατοικίας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων διευκρίνισε πως η κυβέρνηση έχει ζητήσει να υπάρξει παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου, μίλησε  για τους κινδύνους που μπορεί να υπάρχουν στην απόφαση μίας γενικευμένης μείωσης ενοικίων στις επιχειρήσεις, λόγω της κρίσης του κοροναϊού, αφήνοντας παράθυρο για την ανακοίνωση νέων ρυθμίσεων προκειμένου να επαναλειτουργήσει η οικονομία μετά το τέλος της καραντίνας.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ