Γώγος: Έξυπνη λύση η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 - Παγώνη: Κανένα νόημα να κλείσει η Αττική στις 18:00 - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Γώγος: Έξυπνη λύση η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 – Παγώνη: Κανένα νόημα να κλείσει η Αττική στις 18:00

Στο ενδεχόμενο να ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα στις «κόκκινες» περιοχές, όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε ο Χαράλαμπος Γώγος, αναφορικά με τα νέα μέτρα που είναι στο τραπέζι για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού. Ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορωνοϊό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι είναι «έξυπνη λύση η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00». 

Ο κ. Γώγος τόνισε πως αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι η δυναμική της επιδημίας σε ορισμένες περιοχές. «Το θέμα είναι ότι σε μερικές κόκκινες περιοχές μπορεί επιδημιολογικά τα πράγματα να είναι λίγο χειρότερα», σημείωσε ο καθηγητής, διευκρινίζοντας ότι υπάρχει δυναμική αύξησης. «Εάν έχουμε σε κάποια περιοχή, πχ. στην Αχαϊα ή το κέντρο της Αθήνας διπλασιασμό κρουσμάτων σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, τότε εκεί πιθανώς να χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα, τα οποία θα φροντίσουν να ανακόψουν αυτή τη δυναμική. Δηλαδή, να παραμείνουμε στο “κόκκινο”, αλλά να μην υπάρχει αυτή η αυξητική τάση που υπάρχει», ανέφερε. 

Ο κ. Γώγος τόνισε πως ύψιστης σημασίας είναι η μείωση της κινητικότητας και σε αυτό το πλαίσιο χαρακτήρισε ως «έξυπνη λύση» την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα «σχετικά ανώδυνο μέτρο». Παράλληλα, εξέφρασε την κατανόησή του στην κούραση του κόσμου από τα συνεχόμενα μέτρα. Την ίδια ώρα, ο καθηγητής πρότεινε τον έλεγχο της μετακίνησης από Δήμο σε Δήμο, μέσω του SMS στο 13033, ενώ έκανε και λόγο για αυστηροποίηση του ελέγχου του διώρου στα SMS μετακίνησης. Τέλος, σε ό,τι αφορά τασχολεία, ο καθηγητής τόνισε πως «δεν οδηγούν την επιδημία, την ακολουθούν». 

Παγώνη: Κανένα νόημα να κλείσει η Αττική από τις 18:00

Κρίσιμη είναι η σημερινή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων που θα καθορίσει την επιβολή νέων μέτρων, μετά την αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική.

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών, υποστηρίζει ότι η λήψη νέων μέτρων δεν είναι αναγκαία.

«Τα μέτρα που υπάρχουν μέχρι τώρα δεν έχουν εφαρμοστεί. Ας εφαρμόσουμε αυτά που έχουμε γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει σταθεροποίηση των κρουσμάτωνΤο να ανακοινώνουμε κάθε δυο μέρες μέτρα δεν έχει κανένα νόημα αν δεν τα εφαρμόζουμε. Δεν σημαίνει ότι επειδή η Αττική έχει υψηλό ιικό φορτίο εμείς πρέπει αμέσως να πάρουμε μέτρα. Το ιικό φορτίο δεν μειώνεται γρήγορα, αλλά σταδιακά» είπε.

Σχετικά με τις σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα στην Αθήνα, η κ. Παγώνη είπε ότι δεν είναι καλή ιδέα. «Το να κλείσεις από τις 18:00 η ώρα την Αττική δεν έχει κανένα νόημα».

«Λύση σε όλα αυτά είναι το εμβόλιο» είπε. Σχετικά με τον εμβολιασμό των υγειονομικών υπαλλήλων η κ. Παγώνη τόνισε ότι περίπου το 80% των νοσοκομειακών γιατρών έχουν ήδη εμβολιαστεί ενώ συνεχίζονται κανονικά και οι εμβολιασμοί των υπολοίπων.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ