Η ΕΕ δεν επιβάλει ακόμα περιορισμούς στα ταξίδια λόγω του κορωνοϊού - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Η ΕΕ δεν επιβάλει ακόμα περιορισμούς στα ταξίδια λόγω του κορωνοϊού

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εξετάζει ακόμα την αναστολή των ταξιδιών εντός της περιοχής του Σένγκεν ύστερα από την εμφάνιση του κορωνοϊού στην Ιταλία, αλλά εκπονεί σχέδια έκτακτης ανάγκης.

Τέσσερις άνθρωποι πέθαναν στη βόρεια Ιταλία λόγω του ιού και 203 κρούσματα έχουν καταγραφεί από την Παρασκευή, με την Ιταλία να είναι η χώρα που έχει επηρεαστεί περισσότερο εκτός Ασίας.

«Σε ό,τι αφορά διάφορα σενάρια, όπως μια συντονισμένη αναστολή του Σένγκεν, δεν προχωράμε σε αυτό επί του παρόντος, αλλά εργαζόμαστε σε διάφορα σχέδια έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνεζ Λέναρτσιτς σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Αργά χθες, η Αυστρία ανέστειλε τα δρομολόγια τρένων στις Άλπεις προς την Ιταλία για περίπου τέσσερις ώρες, πριν ξεκινήσουν και πάλι αφού δύο ταξιδιώτες βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊός

Οι περιορισμοί στα ταξίδια στην περιοχή Σένγκεν θα πρέπει να είναι ανάλογοι και συντονισμένοι μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, δήλωσε η επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου. Θα πρέπει επίσης να βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία, δήλωσε η ίδια.

«Προς το παρόν, ο ΠΟΥ δεν έχει συστήσει την επιβολή περιορισμών στα ταξίδια ή το εμπόριο», δήλωσε η Κυριακίδου σε δημοσιογράφους σήμερα, προσθέτοντας ότι αύριο αποστολή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) θα μεταβεί στην Ιταλία για να αποτιμήσει την κατάσταση.

Κομισιόν: 232 εκατ. ευρώ για τον κορωνοϊό

«Κατόπιν των εξελίξεων στην Ιταλία, η Επιτροπή ενισχύει τη στήριξή της προς τα κράτη μέλη με νέα δέσμη βοήθειας ύψους 232 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο των εργασιών ετοιμότητας, έκτακτης ανάγκης και σχεδιασμού της απόκρισης για την ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού COVID-19».

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου, ανακοίνωσε επίσης ότι «κοινή αποστολή εμπειρογνωμόνων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας θα αναχωρήσει αυτή την εβδομάδα για να στηρίξει τις ιταλικές αρχές».

Ο Γιάνες Λέναρτσιτς, Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων και Ευρωπαίος Συντονιστής Αντιμετώπισης Έκτακτων αναγκών δήλωσε ότι «έχουν ήδη χαθεί πάνω από 2 600 ζωές, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να προετοιμαστούμε σε όλα τα επίπεδα» και ειδικά για το νέο πακέτο βοήθειας είπε ότι «θα στηρίξει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έτσι ώστε οι χώρες που διαθέτουν πιο αδύναμα συστήματα υγείας να μην μείνουν πίσω».

«Δεδομένου ότι τα κρούσματα αυξάνονται, η δημόσια υγεία αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα», δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι επιβάλλεται «η διεθνής κοινότητα να συνεργαστεί με στόχο την ενίσχυση της ετοιμότητας στην Ευρώπη, στην Κίνα και οπουδήποτε αλλού». Η Ευρώπη είναι παρούσα για να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο», τόνισε.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ