Η εικόνα της Κρήτης: Τα νέα κρούσματα κορωνοιου στο νησί - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Η εικόνα της Κρήτης: Τα νέα κρούσματα κορωνοιου στο νησί

Η λίστα με τους Κρητικούς που προσβάλλονται από τον κορωνοιο ολοένα και μεγαλώνει.

Στο επίκεντρο βρίσκονται τα Χανιά καθώς από τη Δευτέρα εχουν τεθεί σε εφαρμογή τα περιοριστικά μέτρα στα Χανιά για τον κορωνοιο!
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τον κορωνοϊό, σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων μπαίνει η Π.Ε. Χανίων ως την 1η Σεπτέμβρη.

Την ίδια ώρα όλο και μεγαλωνει η λίστα των ατόμων που είναι θετικα στον κορωνοιο.
Στην πόλη της δυτικής Κρήτης, στην οποία ισχύουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Το πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση στα Χανιά φαίνεται από τις σημερινες εξελίεξις. Τελευταία είδηση είναι πως ένας υπάλληλος που εργάζεται στην ΔΕΥΑ Χανίων ειναι θετικός στον κορωνοιο.

Ετσι κλειστή θα παραμείνει για όσο χρειαστεί η ΔΕΥΑΧ μετά το κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε στο προσωπικό της κι ενώ η ιχνηλάτηση των επαφών του συνεχίζεται.

Το επιβεβαιωμένο κρούσμα που είχε έρθει σε επαφή και με άτομα από το εξωτερικό, ακολουθώντας όλες τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. παραμένει σε κατ οίκον περιορισμό, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών του.

Για το λόγο αυτό, όλοι οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης θα υποβληθούν σε διαγνωστικούς ελέγχους από την Κινητή Μονάδα Υγείας του Ε.Ο.Δ.Υ.

Ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη διαχείριση των κρουσμάτων COVID-19, η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. θα προβεί αύριο σε απολύμανση τόσο του χώρου της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Χανίων όσο και στους υπόλοιπους χώρους όλων των εγκαταστάσεων που διαθέτει.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των διαγνωστικών ελέγχων στους εργαζομένους της, η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. αποφάσισε ότι από αύριο Τετάρτη 26-8-2020 και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης αναστέλλει τη λειτουργία της για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Για τη διευκόλυνσή τους, οι καταναλωτές θα μπορούν να επικοινωνούν, είτε με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@deyach.gr είτε τηλεφωνικά:

Στο Ρεθυμνο

Στο Ρεθυμνο θετικος στον covid -19 επιβεβαιώθηκε πως είναι ένας 34 χρονος Ρεθεμνιώτης, ο οποίος μετέβη στο νοσοκομείο της πόλης έχοντας βήχα και ελαφρύ πυρετό. Παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό με ήπια συμπτώματα.
Κατά πληροφορίες πρόκειται για επαφή άλλου επιβεβαιωμένου κρούσματος, όπως αναφέρουν τα «Ρεθυμνιώτικα Νέα».
Την ίδια ώρα ενα ακόμα κρούσμα κορονοϊού επιβεβαιώθηκε στο Ρέθυμνο.
Πρόκειται για μια 37χρονη η οποία απευθύνθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου έχοντας ήπια συμπτώματα και το τεστ που της έγινε βγήκε θετικό.
Η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της και παραμένει στο σπίτι της.

Στο Ηρακλειο

Στο Ηράκλειο, συμφωνα με πληροφορίες έχουμε δύο νέα κρούσματα και συγκεκριμένα δύο άνδρες. Μάλιστα οι περιπτώσεις αυτές χαρακτηρίζονται σοβαρές και οι δύο άνδρες βρίσκονται υπο παρακολούθηση στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου.

Share
Ετικέτες: κορωνοϊόςΚρήτη

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ