Η κηδεία του ιρανού προέδρου Ραΐσί θα ξεκινήσει σήμερα από την Ταμπρίζ - voucherergasia.gr
Επικαιρότητα

Η κηδεία του ιρανού προέδρου Ραΐσί θα ξεκινήσει σήμερα από την Ταμπρίζ

Οι τελετές για την κηδεία του προέδρου του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί, ο οποίος σκοτώθηκε την Κυριακή σε συντριβή ελικοπτέρου, θα ξεκινήσουν σήμερα από την πόλη Ταμπρίζ, στα βορειοδυτικά, ανακοίνωσε το επίσημο πρακτορείο Irna. Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον πρόεδρο και τα πρόσωπα που τον συνόδευαν στο ταξίδι του θα γίνει το πρωί στις 9.30 (τοπική ώρα, 08.00 ώρα Ελλάδας) στην Ταμπρίζ και στη συνέχεια οι σοροί θα μεταφερθούν στην Τεχεράνη, όπου θα συνεχιστούν οι τελετές, ανέφερε το πρακτορείο.

 

Τον Ραϊσί θα αντικαταστήσει ο πρώτος αντιπρόεδρος Μ. Μοχμπέρ μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ ανακοίνωσε ότι ο πρώτος αντιπρόεδρος Μοχαμάντ Μοχμπέρ αναλαμβάνει καθήκοντα προσωρινού προέδρου και έχει στη διάθεσή του 50 ημέρες για τη διοργάνωση προεδρικών εκλογών. “Βάσει του άρθρου 131 του Συντάγματος, ο Μοχμπέρ αναλαμβάνει να ηγηθεί της εκτελεστικής εξουσίας” και θα πρέπει σε συννενόηση με τους επικεφαλής της νομοθετικής και της δικαστικής εξουσίας να διοργανώσει “εκλογές για νέο πρόεδρο εντός 50 ημερών κατά το μέγιστο”, σημείωσε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Να θυμίσουμε ότι ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν κήρυξε επίσης πενθήμερο εθνικό πένθος στη χώρα για τον θάνατο του προέδρου και επτά άλλων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν την Κυριακή, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στο Ιράν

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν απηύθυνε συλλυπητήριο μήνυμα στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν για τον θάνατο του προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί και άλλων αξιωματούχων σε συντριβή ελικοπτέρου, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Στο μήνυμά του ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας χαρακτήρισε τον θάνατο του Εμπραχίμ Ραϊσί «μεγάλη απώλεια», εκφράζοντας συμπαράσταση στις οικογένειες που πενθούν.

Ήταν «εξαίρετος πολιτικός ηγέτης και στενός φίλος», είχε «σπουδαία συνεισφορά στην υπόθεση του ιρανικού λαού», στην προσπάθεια «προάσπισης της εθνικής κυριαρχίας, της ανάπτυξης και των των συμφερόντων της χώρας», καθώς και των «κεκτημένων της Ισλαμικής Επανάστασης», πρόσθεσε ο κ. Κιμ, σύμφωνα με το KCNA.

Η Βόρεια Κορέα και το Ιράν έχουν στενές σχέσεις. Δυτικές κυβερνήσεις υποπτεύονται πως έχουν συνεργαστεί στα προγράμματά τους για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων, πιθανόν ανταλλάσσοντας εμπειρογνωμοσύνη και τεχνικά δεδομένα.

Share
Ετικέτες: Εμπραχίμ Ραϊσί

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ