Η Pfizer ξεκινά δοκιμές σε ανθρώπους με χάπια κατά της πανδημίας - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Η Pfizer ξεκινά δοκιμές σε ανθρώπους με χάπια κατά της πανδημίας

Οι πρώτοι συμμετέχοντες σε μια μεγάλη δοκιμή για μια νέα θεραπεία μέσω στόματος που έχει σχεδιαστεί για να ανακουφίσει τα συμπτώματα του COVID-19 έλαβαν ήδη τη σχετική δόση. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Μια απλή θεραπεία για τον COVID-19 που θα βασίζεται σε χάπι και που θα μπορεί να ληφθεί στο σπίτι κατά τα πρώτα στάδια της νόσησης, είναι ίσως ο μεγαλύτερος κρίκος που λείπει στην καταπολέμηση του SARS-CoV-2.

Μια σειρά από χάπια κατά του COVID-19 βρίσκονται επί του παρόντος σε ανάπτυξη, αλλά το υποψήφιο της Pfizer είναι ένα από τα πρώτα στοματικά αντιιικά που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να στοχεύουν τον SARS-CoV-2 και που φτάνουν σε προχωρημένα στάδια δοκιμών σε ανθρώπους.

Υπό την ονομασία PF-07321332, το φάρμακο ανήκει σε μια κατηγορία αντιιικών παραγόντων γνωστών ως αναστολείς πρωτεάσης.

«Οι αναστολείς πρωτεάσης, όπως το PF-07321332, έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίζουν τη δραστηριότητα του κύριου ενζύμου πρωτεάσης που χρειάζεται ο κορονοϊός για να αναπαραχθεί», εξηγεί η Pfizer.

Δύο κλινικές δοκιμές Φάσης 2/3 βρίσκονται επί του παρόντος σε εξέλιξη. Η πρώτη ξεκίνησε τον Ιούλιο, εξετάζοντας εάν η χορήγηση του φαρμάκου σε εκείνους που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόησης με COVID-19 μειώνει τα ποσοστά νοσηλείας και θανάτου. Τους επόμενους μήνες αναμένεται να πάρουν μέρος 3.000 άτομα.

Η δεύτερη ξεκίνησε στα τέλη Αυγούστου και διερευνά τις επιδράσεις του φαρμάκου σε άτομα με χαμηλό κίνδυνο σοβαρής νόσου COVID-19. Σε αντίθεση με την πρώτη, η οποία επικεντρώνεται στην πρόληψη νοσηλείας και θανάτου, εδώ οι ερευνητές εξετάζουν εάν το PF-07321332 μειώνει τη διάρκεια και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων COVID-19 σε υγιείς ενήλικες. Αυτή η δοκιμή θα αφορά σε 1.140 συμμετέχοντες.

Η θεραπεία στο σπίτι ξεκινά μέσα σε τρεις ημέρες από την εμφάνιση των συμπτωμάτων του COVID-19 και περιλαμβάνει τη λήψη ενός χαπιού κάθε 12 ώρες για πέντε ημέρες. Η Pfizer αναμένει προκαταρκτικά αποτελέσματα για το PF-07321332 έως το τέλος του έτους.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ