Ηράκλειο: Έρχονται ποινές και κυρώσεις σε βάρος των αρνητών γονέων - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Ηράκλειο: Έρχονται ποινές και κυρώσεις σε βάρος των αρνητών γονέων

Ταχύτατα κινούνται οι διαδικασίες από την Εισαγγελία Ηρακλείου αναφορικά με τους μαθητές που απουσιάζουν από τα σχολεία τους, λόγω άρνησης των γονιών τους για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ, της χρήσης μάσκας κ.α.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου Θανάσης Γαλήνας, συμφωνα με την ΕΡΤ, επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά, στέλνει αυστηρό μήνυμα στους αρνητές γονείς και ήδη έχει δώσει παραγγελία στους 3 εισαγγελείς και αντιεισαγγελείς ανηλίκων να κινηθούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις επαφές τους με τους γονείς, προκειμένου να ζητήσουν εξηγήσεις και να ενημερωθούν για τους λόγους για τους οποίους δεν στέλνουν α παιδιά τους στο σχολείο.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων θα εξετάσουν το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν και διαβιούν τα παιδιά.
Η εξέταση των υποθέσεων των 25 μαθητών θα πρέπει, σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, να έχει ολοκληρωθεί από τους αρμόδιους εισαγγελείς μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Για όσες περιπτώσεις κρίνεται ότι θα πρέπει να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, οι φάκελοι θα προωθηθούν στο γραφείο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας. Πρόθεση του κ. Γαλήνα είναι, εντός της ερχόμενης εβδομάδας να κινηθούν οι ποινικές διαδικασίες για όσες περιπτώσεις κριθεί ότι εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου.

Οι μαθητες

Τέσσερις από τους μαθητές προέρχονται από γυμνάσια του νομού Ηρακλείου. Στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης οι μαθητές που εξακολουθούν να απουσιάζουν από τις σχολικές αίθουσες, παρά τις παραινέσεις προς τους γονείς, είναι τελικώς 21, καθώς 2 επέστρεψαν στα θρανία τους, όπως είχαν υποσχεθεί οι γονείς τους.

Έτσι, σύμφωνα με την επικαιροποιημένη καταγραφή πρόκειται για 15 μαθητές Δημοτικών Σχολείων και 6 μαθητές Νηπιαγωγείων. Οι διευθυντές των συγκεκριμένων σχολείων απέστειλαν τα σχετικά στοιχεία στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο προϊστάμενος της υπηρεσίας, ήδη έχουν διαβιβαστεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης από όπου και πήραν το δρόμο για την Εισαγγελία Ηρακλείου.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ