Ηράκλειο: Μεγάλες αλλαγές φέρνει η κυκλοφοριακή μελέτη (βίντεο) - voucherergasia.gr

Ηράκλειο: Μεγάλες αλλαγές φέρνει η κυκλοφοριακή μελέτη (βίντεο)

Σημαντικές αλλαγές περιλαμβάνει η κυκλοφοριακή μελέτη της παλιάς πόλης του Ηρακλείου, η οποία θα συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή21 Ιανουαρίου στην Επιτροπή Κυκλοφορίας, ανοίγοντας ουσιαστικά τον κύκλο του διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Πέρα από το μεγάλο πλέγμα των πεζοδρομήσεων στο ιστορικό κέντρο, προτείνονται αντιδρομήσεις, δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, αλλαγές στη κίνηση των οχημάτων, νέοι κόμβοι, ποδηλατόδρομοι και όχι μόνο.

Την κατάργηση των φαναριών στην Καινούργια Πόρτα, με τον δρόμο να μετατρέπεται σε διπλής κυκλοφορίας, εκατέρωθεν της Πύλης Ιησού, προτείνει μεταξύ άλλων η κυκλοφοριακή μελέτη της παλιάς πόλης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Ηρακλείου κ. Γιάννη Αναστασάκη που μιλησε στο neakriti.gr, με τον τρόπο αυτό θα ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία στο επίμαχο σημείο, όπου σχηματίζονται ουρές αναμονής σε ώρες αιχμής, με την επίμαχη παρέμβαση να εξυπηρετεί τις μετακινήσεις από και προς το κέντρο και την Πλατεία Κορνάρου.

Κυκλοφοριακή… ανατροπή και στην Δουκός Μποφώρ, όπου προτείνεται ο δρόμος να μετατραπεί σε διπλής κυκλοφορίας, βάζοντας έτσι φραγμό στη στάθμευση των οχημάτων.

Ο Γιάννης Αναστασάκης αναφέρθηκε στους νέους πεζόδρομους στην καρδιά του Ηρακλείου καθώς και στις προτεινόμενες αλλαγές προς την Επιτροπή Κυκλοφορίας. Παράλληλα, προτείνεται η πεζοδρόμηση στενών δρόμων κάτω των 3,5 μέτρων!

               

Η κυκλοφοριακή μελέτη της παλιάς πόλης, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • Πεζοδρόμηση του άξονα των οδών: Δικαιοσύνης – Ίδης – Καλοκαιρινού μέχρι την οδό Καζάνη
  • Πεζοδρόμηση οδών: Έβανς, Σμύρνης, Ζωγράφου, Γιάνναρη και των κάθετων σε αυτές οδούς Γιαννιτσών, Τζαγκαράκη, Ρ. Χούρδου, Κοζύρη και οδού 1821
  • Διαμόρφωση άξονα ήπιας κυκλοφορίας – Μπιζανίου – Θησέως – Κόσμων – Μονής Οδηγήτριας – Καζάνη
  • Μετατροπή σε ήπιας κυκλοφορίας των οδών Βιάννου και Άλμπερ
  • Αντιδρόμηση της οδού Βιάννου
  • Πεζοδρομήσεις στην περιοχή της Αγίας Τριάδας

Επεμβάσεις στην περιοχή της Αγίας Τριάδας

Σύμφωνα με την κυκλοφοριακή μελέτη, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας ένα μεγάλο μέρος των τοπικών οδών που έχουν χαρακτήρα πρόσβασης και παραμονής στις κατοικίες παρουσιάζουν απουσία πεζοδρομίων, σχεδόν στο σύνολο της περιοχής ή αυτά που υπάρχουν είναι πολύ μικρά και δεν εξυπηρετούν την κυκλοφορία των πεζών ενώ οριακά σε πολλά σημεία χωρά για να κυκλοφορήσει κάποιο όχημα.

Το σύνηθες είναι να εισέρχονται τα οχήματα στα στενά και στη συνέχεια να παραμένουν παρκαρισμένα κλείνοντας και διακόπτοντας για οποιονδήποτε την κυκλοφορία. Προτείνεται η άμεση έναρξη εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης αναθεώρησης του ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής της Αγίας Τριάδας της ΠΠΠ.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ ΑΑΠ/150/27-07-18, προτείνονται πεζοδρομήσεις ορισμένων οδικών τμημάτων γεγονός που θα συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Οι οδοί που προτείνονται και εγκρίθηκε με το παραπάνω ΦΕΚ να πεζοδρομηθούν είναι οι:  Δελημάρκου, Ντεντιδάκηδων, Νικ. Πλάτωνα, Παπαδοπούλου Μάρκου, Περατσάκη Αντωνίου, 1131, Βουρδουμπάδων, Ιωάννη Μακράκη, Κισσάμου, Κοκκινίδη, Κούρτικα , Δαιμονάκηδων, Παλμέτη, Δίκτης, Σκρα, Σαββαθιανών, Σητείας, Βαλέστρα, Σαμουήλ Χάουζ, Σακουλιέρηδων, Αντ. Συμιακού και Δοϊράνης.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ