Ηράκλειο: Νέο κρούσμα σε σχολείο και σε... κρουαζιερόπλοιο - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Ηράκλειο: Νέο κρούσμα σε σχολείο και σε… κρουαζιερόπλοιο

Όπως έχει γράψει το voucherergasia.gr ενας πατέρας παιδιού σε παιδικό σταθμό στο Ηράκλειο είναι θετικός στον κορωνοιο. Χθες έγινε γνωστό πως και ένας μαθητής στο 34ο δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοιό.

Στο σχολείο το τμήμα στο οποιο φοιτά ο μαθητής αναμένεται να κλείσει για όσο διάστημα προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Είναι το δεύτερο κρουσμα σε μαθητή του ίδιου σχολείου, ενώ μια λεπτομέρεια που έγινε γνωστη είναι πως ο μαθητής που ήταν το πρώτο κρούσμα έχει συγγενική σχέση με το δεύτερο παιδί.

Ο μαθητής με την οικογένεια του μπαίνουν σε καραντίνα όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο ενώ το συγκεκριμένο τμήμα της Πέμπτης δημοτικού θα παραμείνει κλειστό έως τις 3 Νοεμβρίου.

Ενώ ένα ακόμη κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στο 5ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου με μια μαθήτρια της Α΄ Λυκείου να είναι θετική στον κορωνοιο και να παραμένει σε 14ημερη καταντίνα.

Το κρουαζιερόπλοιο

Συμφωνα με σημερινές πληροφορίες στο Ηράκλειο βρίσκεται και ένα κρουαζιερόπλοιο, στο οποίο έχει καταγραφεί κρούσμα κορωνοϊού. Ενα μέλος του πληρώματος βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Ο άνδρας εμφάνισε ήπια συμπτώματα του ιού, είναι καλά στην υγεία του και ο καπετάνιος ειδοποίησε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και τήρησε όλα τα μέτρα τα οποία εφαρμόζονται σε αυτές τις περιπτώσεις μέσα στο πλοίο.

Στο λιμάνι του Ηρακλείου βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή υπεύθυνοι από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης και του ΕΟΔΥ

Στο Λασιθι

Σε εγρήγορση βρίσκονται από το Σάββατο το βράδυ οι κάτοικοι στις Μάλες και τις γύρω κοινότητες μετά την επιβεβαίωση κρούσματος κορωνοϊού σε 60χρονο κάτοικο του χωριού.

Ο 60χρονος, σύμφωνα με το radiolasithi.gr, είχε επιστρέψει στις Μάλες την περασμένη Τετάρτη μετά από επίσκεψη στην Αθήνα, παρουσίασε ήπια συμπτώματα και έτσι μετά από διαδοχικά τεστ που πραγματοποιήθηκαν στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου το Σάββατο το απόγευμα επιβεβαιώθηκε ότι ήταν φορέας του κορωνοϊού.

Μετά την επιβεβαίωση, και τα στοιχεία που δόθηκαν από τον 60χρονο σχετικά με τις επαφές του, άλλα δύο άτομα κάτοικοι των Μαλών τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα και αναμένεται σύντομα να τους γίνουν τεστ για κορωνοϊό, όπως σε κατ΄ οίκον περιορισμό βρίσκεται και ο ίδιος ο 60χρονος, χωρίς να χρειάζεται νοσηλεία.

Στην κοινότητα των Μαλών, όπως και στα διπλανά χωριά, επικρατεί μια αυξημένη προσοχή αυτές τις μέρες με τους κατοίκους να είναι διπλά προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ