Καταγγελία φοιτητών: «Το Πολυτεχνείο έδιωξε πάνω από 16 φοιτητές από την εστία εν μέσω πανδημίας» - voucherergasia.gr

Καταγγελία φοιτητών: «Το Πολυτεχνείο έδιωξε πάνω από 16 φοιτητές από την εστία εν μέσω πανδημίας»

O Σύλλογος Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης καταγγέλλει τη στάση της διοίκησης του Πολυτεχνείου, που, όπως αναφέρουν, «εν μέσω πανδημίας και με χτυπημένα τα εισοδήματα των οικογενειών μας, αποφασίζει να πετάξει στο δρόμο 16+ εστιακούς φοιτητές επειδή δεν μπόρεσαν να περάσουν τα απαιτούμενα μαθήματα για να παραμείνουν στην εστία, αλλά και αρκετούς ακόμα τελειόφοιτους, που έχουν μείνει με λίγα μαθήματα ή μόνο με την παρουσίαση της διπλωματικής τους επειδή πέρασαν το 7ο έτος.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αντί να πάρουν υπόψη τη συνολική κατάσταση που επηρεάζει έναν φοιτητή με πολύ χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, η πλειοψηφία των οποίων αναγκάζονται να δουλέψουν, το κατά πόσο απρόσκοπτα μπορεί να σπουδάσει, αλλά και την δυσκολία των σχολών, αντιμετωπίζουν την φοιτητική μέριμνα με όρους business, ανοίγουν τον δρόμο για να μπουν νέα ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στην προσπάθεια των φοιτητών να σπουδάσουν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι οι μέσοι όροι αποφοίτησης σε όλες τις σχολές του Πολυτεχνείου Κρήτης είναι πάνω από 7 χρόνια.

Αντί να ψάξει να βρει λύση, αντί να υιοθετήσει το πλαίσιο διεκδικήσεων του Συλλόγου Εστίας και να διεκδικήσει από το κράτος χρηματοδότηση, παίρνει τέτοια απαράδεκτα μέτρα και μάλιστα κρυφά από τους εστιακούς φοιτητές. Να πάρει τώρα η διοίκηση όλα τα μέτρα για να παραδοθούν άμεσα οι νέες εστίες , να εξασφαλιστεί ότι κανένας εστιακός δεν θα μείνει στον αέρα.

Η διοίκηση του Πολυτεχνείου έχει σχέδιο και το μαρτυρούν και τα λόγια και οι πράξεις τους. Την επιχειρηματική αξιοποίηση των υποδομών του ιδρύματος, όπως των εστιών, των κτηρίων πχ λόφος Καστέλι, της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα. Αλλά και την δημιουργία ενός Πανεπιστημίου για λίγους και εκλεκτούς. Το σχέδιο τους όμως πάει κόντρα στις ανάγκες μας! Τους το λέμε ξεκάθαρα:
Να σταματήσουν να είναι οι καλύτεροι υπηρέτες της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας!

Τώρα κυβέρνηση, Υπουργείο και διοίκηση να πάρουν μέτρα για να εξασφαλίσουν απρόσκοπτες σπουδές στους εστιακούς και συνολικά στους φοιτητές, ενισχυτικά μέτρα και φροντιστήρια για να μειωθεί ο μ.ο αποφοίτησης. Να παρθούν ιδιαίτερα μέτρα για τους φοιτητές που παύουν να έχουν δικαίωμα στη δωρεάν στέγαση λόγω ν+2 και έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο, να ανοίξουν τώρα οι νέες εστίες και να δοθεί μηνιαίο επίδομα ενοικίου. Να αποσυρθεί τώρα το απαράδεκτο μέτρο των ακαδημαϊκών κριτηρίων!

Απαιτούμε τώρα:

• Να αποσυρθεί τώρα το απαράδεκτο μέτρο των ακαδημαϊκών κριτηρίων.

• Να παρθούν τώρα όλα τα μέτρα για να παραδοθούν άμεσα οι νέες εστίες , να εξασφαλιστεί ότι κανένας εστιακός δεν θα μείνει στον αέρα.

• Να πάρει μέτρα η διοίκηση για να εξασφαλίσει απρόσκοπτες σπουδές στους εστιακούς και συνολικά στους φοιτητές, ενισχυτικά μέτρα και φροντιστήρια για να μειωθεί ο μ.ο αποφοίτησης.

• Να παρθούν ιδιαίτερα μέτρα για τους φοιτητές που παύουν να έχουν δικαίωμα στη δωρεάν στέγαση λόγω 7ου+ και έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο

• Να ανοίξουν τώρα οι νέες εστίες και να δοθεί μηνιαίο επίδομα ενοικίου.

• Να σταματήσει τώρα η τρομοκράτηση με τηλέφωνα από την υπεύθυνη για να αποχωρήσουν από την εστία

• Να ανανεωθούν τα μέσα υγιεινής στις εστίες (αντισηπτικά κλπ), να εξασφαλιστεί η καθαριότητα όλη τη διάρκεια της καραντίνας.»

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ