Κικίλιας: Αν σταθεροποιηθούν τα κρούσματα θα μιλήσουμε για αποκλιμάκωση - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Κικίλιας: Αν σταθεροποιηθούν τα κρούσματα θα μιλήσουμε για αποκλιμάκωση

Σημαντικές για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας είναι οι επόμενες ημέρες, καθώς αν σταθεροποιηθούν τα κρούσματα μετά θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για αποκλιμάκωση της πίεσης, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Yγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Σκάι.

Ο κύριος Κικίλιας είπε ότι «οι επόμενες 2 -3 ημέρες θα δείξουν αν υπάρχει σταθεροποίηση και περνάνε σε αποκλιμάκωση», γεγονός που σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα οδηγήσει σε πολύ καλύτερη κατάσταση. «Διαψεύσαμε όσους έλεγαν ότι το ΕΣΥ δεν θα αντέξει» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «ο καλύτερος καιρός που επικρατεί στη χώρα, τα περισσότερα εμβόλια και τεστ, θα βοηθήσουν ώστε σύντομα να πάμε επιστροφή στην κανονικότητα».

Όπως είπε, η χθεσινή και η προχθεσινή νύχτα κύλησαν καλύτερα στα νοσοκομεία και ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά τους υγειονομικούς για την «συγκλονιστική» όπως είπε, προσπάθειά τους και πρόσθεσε:«Κάνουν έναν υπεράνθρωπο αγώνα θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε με όποια μέσα μπορούμε».

Μιλώντας για το εμβόλιο ο υπουργός υγείας είπε ότι όσο περισσότεροι εμβολιαζόμαστε, τόσο πιο εύκολα φτάνουμε στο τέλος αυτής της περιπέτειας.

«Από τον Ιανουάριο έως Μάρτιο έχουν γίνει πάνω από ενάμιση εκατομμύρια δόσεις εμβολίων στη χώρα μας, ενώ τον Απρίλιο σε ένα μόνο μήνα περιμένουμε να γίνουν πάνω από 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί στην Ελλάδα»τόνισε ο κύριος Κικίλιας.

Αναφερόμενος στα προσωπικά τέστ (self test) είπε ότι η χρήση τους «είναι ένα ακόμη σημαντικό εργαλείο για τον έλεγχο της πανδημίας το οποίο λειτουργεί συμπληρωματικά στα μοριακά και στα γρήγορα τεστ.

Ο ίδιος έκανε λόγο για εξαιρετική σχέση του υπουργείου με τους φαρμακοποιούς, τους οποίους ευχαρίστησε για την στάση τους στην πανδημία και κατέληξε λέγοντας ότι «στην αρχή αυτής της περιπέτειας ξεκινήσαμε με 800 μοριακά τεστ την ημέρα και σήμερα γίνονται 55.000 με 60.000 μοριακά και γρήγορα τεστ».

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ