Κικίλιας: Όσοι έχουν ήδη κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, μπορούν να μπουν και σε «Λίστα Αναμονής» - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Κικίλιας: Όσοι έχουν ήδη κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, μπορούν να μπουν και σε «Λίστα Αναμονής»

Όσοι έχουν ήδη κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, μπορούν να μπουν και σε «Λίστα Αναμονής» ώστε σε περίπτωση ακύρωσης αλλού προγραμματισμένου ραντεβού, να έχουν τη δυνατότητα εμβολιασμού νωρίτερα, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος, όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα επισημαίνει: «Καμιά δόση εμβολίου χαμένη. Όσοι έχουν ήδη κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, μπορούν να μπουν και σε “ Λίστα Αναμονής” ώστε σε περίπτωση ακύρωσης άλλου προγραμματισμένου ραντεβού, να έχουν τη δυνατότητα εμβολιασμού νωρίτερα. Το πρόγραμμα ξεκινάει πιλοτικά σε συγκεκριμένα σημεία σε όλη τη χώρα και σύντομα θα επεκταθεί στα περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα».

Κυριακίδου: Κάθε δόση εμβολίου μετράει και οι παραδόσεις πρέπει να πραγματοποιούνται το γρηγορότερο

Την ικανοποίησή της για την έγκριση του εργοστασίου της Halix (για την AstraZeneca) στην Ολλανδία και στο Μάρμπουργκ της Γερμανίας (για τις Pfizer/ΒioNtech) από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων εξέφρασε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου.

« Μόλις τα δεδομένα συμπληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ο EMA προχώρησε σε ταχεία διαδικασία για να εξασφαλίσει την ταχύτερη δυνατή έγκριση» τόνισε η Στέλλα Κυριακίδου.

Προσέθεσε ότι η ΕΕ αναμένει «ότι τα εμβόλια που παράγονται σε αυτές τις εγκαταστάσεις θα παραδοθούν στα κράτη μέλη της ΕΕ τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο της συμβατικής υποχρέωσης και δέσμευσης που έχει αναλάβει η AstraZeneca προς τους Ευρωπαίους πολίτες».

«Μερικά από τα κράτη μέλη μας έχουν πληγεί σοβαρά από την απογοητευτική μείωση των χορηγήσεων εμβολίων της AstraZeneca. Οι εθνικές εκστρατείες εμβολιασμού βασίζονταν στις παραδόσεις που είχαμε συμφωνήσει με όλες τις εταιρείες για την προστασία των πολιτών τους» σημείωσε η Ευρωπαία Επίτροπος υπογραμμίζοντας ότι «αν πραγματοποιούνταν οι παραδόσεις από την AstraZeneca, τα ποσοστά εμβολιασμού στην ΕΕ θα μπορούσαν να ήταν σχεδόν διπλάσια. Κάθε μέρα μετράει, κάθε δόση εμβολίου μετράει και οι παραδόσεις πρέπει να πραγματοποιούνται όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

 Παράλληλα, η Στέλλα Κυριακίδου τονίζει ότι «με τη σημερινή έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων των εγκαταστάσεων των BioNTech-Pfizer στο Mάρμπουργκ, προσθέτουμε σημαντικές παραγωγικές ικανότητες στις αλυσίδες εφοδιασμού μας για να επιτρέψουμε τις αναμενόμενες επιταχύνσεις της παραγωγής και τις παραδόσεις του πρόσθετου συμβολαίου που έχει συναφθεί με τις Pfizer/ΒioNtech». 

« Συνεχίζουμε να καταβάλλουμε όλες τις προσπάθειές μας για την ενίσχυση των αλυσίδων εφοδιασμού μας και την ενίσχυση της παραγωγικής μας ικανότητας, σε στενή συνεργασία με τα κράτη μέλη» καταλήγει η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ