Κομβικός μήνας ο Οκτώβριος για την διάδοση του κορωνοϊού στη χώρα - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Κομβικός μήνας ο Οκτώβριος για την διάδοση του κορωνοϊού στη χώρα

Οι εξελίξεις είναι πυκνές μετά τη δραματική πρόβλεψη του Γκίκα Μαγιορκίνη ότι τον Οκτώβριο αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, αφού λόγω καιρού, η μετάδοση μπορεί να είναι έως και δέκα φορές υψηλότερη.

Ο Οκτώβριος, θεωρείται από τους ειδικούς κομβικός μήνας για την διασπορά του κορονωϊού, καθώς αναμένεται να «δοκιμαστούν» οι αντοχές του ΕΣΥ και να καθορίσει αν και πότε θα ληφθούν νέα μέτρα. Οι προβλέψεις των επιδημιολόγων είναι δυσοίωνες: Περιμένουν έκρηξη κρουσμάτων τις επόμενες μέρες καθώς γνωρίζουν ότι λόγω καιρού, η μετάδοση μπορεί να είναι έως και δέκα φορές υψηλότερη.

Μεγάλος πονοκέφαλος των λοιμωξιολόγων εξάλλου είναι οι ασυμπτωματικοί φορείς τους ιού, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορούν να αλλάξουν δραματικά την δυναμική της πανδημίας, ενώ την ανησυχία εντείνουν οι εστίες υπερμετάδοσης που αποτυπώθηκαν τις τελευταίες μέρες στις δύο Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Αθήνα και την Καρδίτσα, αλλά και στο εργοστάσιο στην Πέλλα. Στις εστίες αυτές συγκεντρώθηκε πολύ υψηλό ιικό φορτίο και οι επιπτώσεις θα φανούν τις επόμενες εβδομάδες.

Ο μειωμένος, σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων το Σάββατο, αποτελεί μια ανάσα, με δεδομένο ότι στόχος των επιστημονικών και υγειονομικών αρχών που βρίσκονται μήνες τώρα στη μάχη κατά του κορονωϊού ήταν να διανυθεί αυτό το χρονικό διάστημα προς το τέλος Οκτωβρίου από άλλη επιδημιολογική αφετηρία, δηλαδή με άλλο, μικρότερο αριθμό ημερησίων κρουσμάτων από αυτόν των 400 και πλέον κρουσμάτων, ώστε να υπάρχει περιθώριο ελιγμών στη διαχείριση της κατάστασης.

Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί εκτιμούν ως θετικό το γεγονός ότι η επιδημία δεν έχει εκθετική αύξηση και θεωρούν ότι η ανοδική τάση που καταγράφεται μπορεί να ανακοπεί. Παράλληλα απευθύνουν έκκληση για πιστή εφαρμογή των μέτρων καθώς αν η κατάσταση ξεφύγει θα δοκιμαστούν οι αντοχές του συστήματος υγείας.

Τη Δευτέρα, κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι θα επανεξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, προκειμένου να αποφασίσουν αν χρειάζονται επιπλέον μέτρα.

Share
Ετικέτες: κορωνοϊός

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ