Kοροναϊός: Στους 213 οι νεκροί στην Κίνα - Παγκόσμιος συναγερμός - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Kοροναϊός: Στους 213 οι νεκροί στην Κίνα – Παγκόσμιος συναγερμός

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας γνωστοποίησε σήμερα ότι ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός αυξήθηκε σε 213 σε όλη τη χώρα ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 30ής Ιανουαρίου 2020, προσθέτοντας ότι επιβεβαιώθηκαν 1.982 νέα κρούσματα του 2019-nCoV. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε όλη την κινεζική επικράτεια έφθασε τα 9.692, διευκρίνισε η Επιτροπή σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Παγκόσμιο συναγερμό κήρυξε ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε το βράδυ της Πέμπτης κατάσταση παγκόσμιου συναγερμού εξαιτίας της ταχύτητας με την οποία εξαπλώνεται ο κορωνοϊός, παρά τα όποια μέτρα έχουν ληφθεί για την ανάσχεση της νοσογόνου δράσης του.

Ειδικότερα,  κατά την τρίτη συνεδρίαση που είχαν την Πέμπτη τα μέλη του ΠΟΥ, κατέληξαν στη διαπίστωση πως ο κορωνοϊός αποτελεί παγκόσμια απειλή για την Δημόσια Υγεία, και έτσι κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο κορωνοϊος εξαπλώνεται από χώρα σε χώρα και για την αντιμετώπισή του θα χρειστούν συντονισμένες δράσεις σε διεθνές επίπεδο.

Το Πεκίνο αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να επαναπατριστούν κάτοικοι της Ουχάν από το εξωτερικό

 Η κυβέρνηση της Κίνας θα στείλει πολιτικά αεροσκάφη σε άλλα κράτη για να παραλάβουν κατοίκους της πόλης Ουχάν ώστε να επιστρέψουν «όσο πιο γρήγορα είναι δυνατόν» αυτό, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών. Το Πεκίνο πήρε την απόφαση να παρέμβει στο ζήτημα εξαιτίας «των πρακτικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στο εξωτερικό κάτοικοι της επαρχίας Χουμπέι και ειδικά αυτοί της Ουχάν», της μεγαλούπολης των 11 εκατομμυρίων κατοίκων που μετατράπηκε σε επίκεντρο της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ Χουά Τσουνγίνγκ. Η Ουχάν και η επαρχία Χουμπέι έχουν πρακτικά αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο, με την επιβολή αυστηρών περιορισμών στις μετακινήσεις εδώ και μία εβδομάδα, στο πλαίσιο των δραστικών μέτρων που έχουν λάβει οι αρχές για να ανακόψουν την εξάπλωση της επιδημίας.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ