Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 721 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 143494, εκ των οποίων 52.2% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5579 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 43251 (30.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
386 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 265 (68.7%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 85.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.950 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.
Τέλος, έχουμε 49 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5195 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3072 (59.1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
«Καθόλα νόμιμες είναι οι διαδικασίες αποπεράτωσης του νέου κτιρίου της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ)», απαντά…
Μία νέα ψηφιακή πύλη νομοθετικής πληροφόρησης με την επωνυμία myLEX παρουσιάστηκε σήμερα, σε ειδική εκδήλωση…
Τις τρεις μεγάλες αλλαγές στην προσχολική αγωγή παρουσίασε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα…
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την έρευνα γύρω από τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη με…
Αύριο Παρασκευή (11.09.2026) ξεκινά η σχολική χρονιά για τους μαθητές σε όλη τη χώρα. Ωστόσο,…
Έντονες είναι οι αντιδράσεις της ΔΟΕ, με αφορμή την έκδοση εγκυκλίου λειτουργίας των νηπιαγωγείων για…
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ