Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Ανέβηκαν στα 8.613 τα κρούσματα, 486 διασωληνωμένοι και 46 θάνατοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 8.613, εκ των οποίων 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 801.208 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 140 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.341 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 8.613, εκ των οποίων 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 801.208
(ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 140 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.341 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 46, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.414 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 486 (61.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 81.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 408 (83.95%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 78 (16.05%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.364 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 411 (ημερήσια μεταβολή +0.98%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 373 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τέλη κυκλοφορίας 2027: Πώς θα εκτυπώσετε τα ειδοποιητήρια

Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2027 έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή myCAR της…

04/11/2026

Τάκης Θεοδωρικάκος: Με την καινοτομία στηρίζουμε την εθνική μας ταυτότητα, τις αξίες και την γλώσσα μας

«Η πατρίδα μας δεν μπορεί να αρκείται στην εισαγωγή και στη χρήση τεχνολογιών που δημιουργούν…

04/11/2026

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη καθηγητή μετά από καταγγελία 16χρονης για χαστούκι – Διατάχθηκε ΕΔΕ

Καθηγητής λυκείου στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη μετά από καταγγελία 16χρονης μαθήτριας ότι τη χαστούκισε έπειτα από…

04/11/2026

ΙΣΑ: Να αποσυρθούν άμεσα οι διαφημίσεις ιατρικών υπηρεσιών με προσφορές Black Friday

Την άμεση απόσυρση διαδικτυακών διαφημίσεων που προωθούν ιατρικές υπηρεσίες με προσφορές και εκπτώσεις, στο πλαίσιο…

04/11/2026

Ν/σ. Ενίσχυση εποπτείας απαιτήσεων από δάνεια – Οι παρεμβάσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της Αντιπολίτευσης στην τοποθέτηση του Κυρ. Πιερρακάκη

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος σχολίασε την ομιλία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας…

04/11/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ