Κορωνοϊός και γρίπη συνεχίζουν να πιέζουν τα νοσοκομεία: Φόβοι για έκρηξη κρουσμάτων - voucherergasia.gr
Επικαιρότητα

Κορωνοϊός και γρίπη συνεχίζουν να πιέζουν τα νοσοκομεία: Φόβοι για έκρηξη κρουσμάτων

Φόβους ότι μετά την εορταστική περίοδο σε περίπου δύο με τρεις εβδομάδες, θα καταγράφεται έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού, γρίπης αλλά κι άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων, διατυπώνουν ειδικοί επιστήμονες αλλά και οι υγειονομικές αρχές.

Η ανησυχία αυτή επικρατεί και στο υπουργείο Υγείας το οποίο επιχειρεί να οργανώσει τα νοσοκομεία, χωρίς βεβαίως αισθητό αποτέλεσμα αφού η ταλαιπωρία των ασθενών που φτάνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Οι ουρές αναμονής συνεχίζονται για μία εξέταση στα «επείγοντα περιστατικά» με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν οργανωμένες μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για να αντιμετωπίσουν τα πρώτα προβλήματα υγείας των πολιτών.

Οι ανησυχίες πάντως της επιστημονικής κοινότητας εστιάζονται στο τι θα γίνει μόλις ολοκληρωθούν οι διακοπές των Χριστουγέννων μετά τα Θεοφάνεια, οπότε και οι πολίτες θα επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους και είναι άγνωστο πόσο θα έχει διασπαρεί η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού JN.1.

Πρόκειται άλλωστε για μία υποπαραλλαγή με πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα σε σύγκριση με τις προηγούμενες παραλλαγές που είχαν καταγράψει οι επιστήμονες γι’ αυτό και εντείνονται οι φόβοι για μεγάλο κύμα και μετά την εορταστική περίοδο με ιδιαίτερα αυξημένο ιικό φορτίο.

Αυτό είναι που πονοκεφαλιάζει και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr, τις τελευταίες ημέρες γίνονται συνεχείς συσκέψεις αλλά και τηλεδιασκέψεις προκειμένου να είναι υπό έλεγχο η κατάσταση σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Εξάλλου τα νοσοκομεία συνεχίζουν να δέχονται αυξημένες ροές ασθενών, οι νοσηλείες είναι αυξημένες ενώ και οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, με δεδομένο ότι δεν ζούμε πλέον σε εποχές πανδημίας.

Σύμφωνα με στοιχεία των εργαζομένων αλλά και του υπουργείου Υγείας, οι νοσηλείες αυξάνονται, ενώ ένας στους τέσσερις είναι διασωληνωμένος σε ΜΕΘ.

Δεν είναι τυχαίο ότι το υπουργείο Υγείας ζήτησε τη συνδρομή κι άλλων νοσοκομείων, αφού το ΝΙΜΤΣ θα συνδράμει το ΕΣΥ με 50 κλίνες ΜΑΦ και ΜΕΘ καθώς τα νοσηλευτικά ιδρύματα δέχονται ασφυκτικές πιέσεις μετά την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού και γρίπης.

Share
Ετικέτες: γρίπηκορωνοιος

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ