Κορωνοϊός: Κατά 66% αυξήθηκαν τα ημερήσια κρούσματα τον Φεβρουάριο - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Κατά 66% αυξήθηκαν τα ημερήσια κρούσματα τον Φεβρουάριο

Δραματικές εκκλήσεις για πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, απευθύνουν κυβέρνηση και ειδικοί, και κρούουν τριπλό καμπανάκι κινδύνου, υπογραμμίζοντας ότι η συμμόρφωση των πολιτών, είναι προϋπόθεση για να ανασχεθεί η αυξητική τάση των τελευταίων ημερών στα νέα κρούσματα της covid-19.

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, που έχει επιστρέψει σε επίπεδα φθινοπώρου, σε συνδυασμό με τις μεταλλάξεις και τις προβλέψεις για την έλευση ενός τρίτου κύματος της πανδημίας, έχει θορυβήσει τις Αρχές, που φοβούνται για τις συνέπειες στο ήδη επιβαρυμένο Σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το πρώτο εξαήμερο του Φεβρουαρίου, καταγράφηκαν συνολικά 6.256 νέα κρούσματα, ενώ ο ημερήσιος μέσος όρος νέων κρουσμάτων διαμορφώθηκε στα 973, σημειώνοντας αύξηση πάνω από 66% σε σχέση με τον Ιανουάριο, όταν είχαμε κατά μέσο όρο περί τα 584 κρούσματα την ημέρα.

Ο τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα, σε συνδυασμό με τις πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις, οδηγεί σε αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, ειδικά της Αττικής. Ενδεικτικό είναι ότι στο «Σωτηρία» σημειώνεται ρεκόρ εισαγωγών και αυτή τη στιγμή, καταγράφεται όπως τονίζουν οι αρμόδιοι, ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών από την αρχή της πανδημίας με περισσότερους από 230 νοσηλευόμενους.

Την ανησυχία εντείνει η εικόνα του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής, που το προηγούμενο Σάββατο εκτινάχθηκε και σημείωσε αύξηση της τάσης του 205%.

Υπό αυτό το πρίσμα ελήφθησαν τα σκληρά μέτρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, όπου από χθες έχει τεθεί σε ισχύ απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 05:00 το πρωί τα Σαββατοκύριακα.

Την ίδια ώρα δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις, με επιστήμονες μιλούν ακόμη και για 2.400 κρούσματα ημερησίως στις αρχές Μαρτίου και να προβλέπουν έλευση του τρίτου κύματος της πανδημίας τον Μάιο.

Πολλοί είναι αυτοί, εξάλλου που ήδη μιλούν για τη λήψη και άλλων μέτρων μετά τις 15 Φεβρουαρίου, καθώς η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι στην κρίση αυτή, που είναι ένα δυναμικά εξελισσόμενο γεγονός, προσαρμόζεις τη στρατηγική σου.

Πάνω από 70% η αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων

Η εβδομάδα που ξεκινά, θεωρείται κρίσιμη με τις προσπάθειες για να ανασχεθεί η αυξητική τάση του τελευταίου διαστήματος να επικεντρώνονται στα περιοριστικά μέτρα και την τήρησή τους, καθώς και στην επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Τους επιστήμονες ανησυχεί ιδιαίτερα η αύξηση των κρουσμάτων αλλά και το γεγονός ότι χωρίς ακόμη να έχει ανακοπεί η ένταση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός τρίτου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το πρώτο εξαήμερο του Φεβρουαρίου, καταγράφηκαν συνολικά 6.256 νέα κρούσματα, ενώ ο ημερήσιος μέσος όρος νέων κρουσμάτων διαμορφώθηκε στα 973, σημειώνοντας αύξηση πάνω από 66% σε σχέση με τον Ιανουάριο, όταν είχαμε κατά μέσο όρο περί τα 584 κρούσματα την ημέρα.

Τα νούμερα αυτά είχε εμφανίσει η χώρα στο τέλος Οκτωβρίου. Τότε όμως ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος διασωληνωμένων ήταν κάτω των 100, συγκεκριμένα ήταν 94 ενώ σήμερα είναι 248.

Τα στοιχεία από το πρώτο 6ήμερο του Φεβρουαρίου, επιβεβαιώνουν εξάλλου την δραματική προειδοποίηση του Σωτήρη Τσιόδρα, ότι «θα έχουμε 7.000 με 8.000 κρούσματα αυτήν την εβδομάδα».

Share
Ετικέτες: κορωνοϊός

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ