Κορωνοϊός: Οι θάνατοι στην Ελλάδα θα τριπλασιαστούν χωρίς την καθολική χρήση μάσκας! - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Οι θάνατοι στην Ελλάδα θα τριπλασιαστούν χωρίς την καθολική χρήση μάσκας!

Σοκάρουν τα στοιχεία της έρευνας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα. Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, με τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα, στις 31 Οκτωβρίου η Ελλάδα θα είναι επιδημιολογικά με: 34.181 κρούσματα, 568 θανάτους, ενώ οι ανάγκες των ΜΕΘ θα είναι 103.

Σύμφωνα με την ίδια εκτίμηση, εάν δεν ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα, στις 31 Δεκεμβρίου η χώρα θα είναι στο «κόκκινο». Κι αυτό, γιατί βάσει της έρευνας, θα έχει: 200.055 κρούσματα, 1834 θανάτους και 837 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ!

Σε αριθμούς, η έρευνα προβλέπει μια αύξηση 165.874 κρουσμάτων και 1.266 θανάτων!

Στο δεύτερο σενάριο, υπολογίζονται τα κρούσματα και οι θάνατοι, εάν υπήρχε χρήση μάσκας παντού. Έτσι, εάν γινόταν παντού χρήση μάσκας, στις 31 Οκτωβρίου τα κρούσματα θα ήταν 31.800, οι θάνατοι 566, ενώ 91 συμπολίτες θα χρειαζόντουσαν νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Εάν η χρήση μάσκας συνεχιζόταν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, τα συνολικά κρούσματα έως τότε θα ήταν 45.826, οι θάνατοι 836, ενώ στις ΜΕΘ θα βρίσκονταν 42 άνθρωποι.

Ποιοι κάνουν την έρευνα

Η έρευνα για την πορεία του υγειονομικού κινδύνου από την Covid-19 διεξάγεται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος Health and Environment Research Agenda από την ερευνητική ομάδα HERACLES για το Εκθεσίωμα και την Υγεία.

Τα αποτελέσματα της έρευνας μας για τη δυναμική της πορείας της πανδημίας Covid-19 και του σχετικού υγειονομικού κινδύνου στη χώρα προκύπτουν αποκλειστικά από την δουλειά της ερευνητικής ομάδας HERACLES για το Εκθεσίωμα και την Υγεία του Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας του ΑΠΘ.

Η διεπιστημονική ομάδα HERACLES κάνει αυτήν την έρευνα στα πλαίσια του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου HERA (Health and Environment Research Agenda), όπου ο καθηγητής Σαρηγιάννης είναι επιστημονικός υπεύθυνος για τα μοντέλα εκτίμησης επιπτώσεων στην υγεία από οιουσδήποτε επιβαρυντικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του SARS-CoV-2 και της σχετικής task force για την COVID-19.

Η ομάδα συμπεριλαμβάνει επιστήμονες χημικούς μηχανικούς, βιολόγους, ιολόγους, βιοπληροφορικούς, τοξικολόγους, χημικούς και στα πλαίσια του έργου HERA συνεργάζεται με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, το Εθνικό Ινστιτούτο Ιατρικών Ερευνών της Γαλλίας, το Ινστιτούτο Παγκόσμια Υγείας της Βαρκελώνης και τα Ινστιτούτα Προηγμένων Σπουδών της Παβία και την Ανώτατη Σχολή Sant’Anna της Πίζας μεταξύ άλλων.

Share
Ετικέτες: κορωνοϊός

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ