Κορωνοϊός: Πάνω απο 1.500 θα φθάσουν τα σημερινά κρούσματα - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Πάνω απο 1.500 θα φθάσουν τα σημερινά κρούσματα

Στα ύψη θα είναι και σήμερα τα κρούσματα κορονοϊού που θα ανακοινωθούν από τον ΕΟΔΥ. Οπως προκύπτει με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο αριθμός των κρουσμάτων θα είναι ξανά τετραψήφιος, καθώς πριν από λίγη ώρα είχαν ξεπεράσει τα 1.000. Αρνητική πρωταγωνίστρια και σήμερα η Αττική, με τα περισσότερα κρούσματα να καταγράφονται στο λεκανοπέδιο. Κατά πληροφορίες, το σύνολο των κρουσμάτων του τελευταίου 24ώρου θα είναι κοντά στα 1.700.

Αλλωστε ο αριθμός των 638 νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν χθες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) δημιουργούν μια επίπλαστη επιδημιολογική εικόνα για την εβδομάδα που διανύουμε – είναι μία εβδομάδα που από τους αρμόδιους έχει χαρακτηριστεί κρίσιμη για την πορεία της επιδημίας, ωστόσο τα στοιχεία της πρώτης ημέρας δεν είναι αντιπροσωπευτικά για το μέγεθος της διασποράς στην κοινότητα. Η χθεσινή Δευτέρα ακολούθησε τον κανόνα όλων των προηγούμενων Δευτέρων, δηλαδή μικρό αριθμό τεστ που οδηγεί σε μικρό αριθμό κρουσμάτων. Κάθε Δευτέρα από την αρχή του έτους καταγράφονταν λίγα θετικά κρούσματα, σχεδόν τα μισά, σε σχέση με τις άλλες ημέρες της εβδομάδας. Ωστόσο, χθες τα κρούσματα ήταν περισσότερα από κάθε άλλη αντίστοιχη ημέρα από την αρχή του έτους, γεγονός που αποτυπώνει τη σταθερά ανοδική της επιδημιολογικής καμπύλης. Μάλιστα, τα κρούσματα χθες ήταν διπλάσια (638) από εκείνα της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου (320).

Ν. Θωμαΐδης: Αύξηση ιικού φορτίου 205% στα λύματα της Αττικής

Για τσουνάμι κρουσμάτων που έρχεται τις επόμενες ημέρες έκανε λόγο ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης. Ο κ. Θωμαΐδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και τον Θάνο Σιαφάκα εξήγησε ότι τις τελευταίες ήμερες είχαμε μια αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής της τάξης του 205%, κάτι που οδηγεί αναπόφευκτα στη λήψη επιπρόσθετων, πιο σκληρών μέτρων. «Είμαστε στην έναρξη ενός τρίτου κύματος και αυτό θα μεταφραστεί σε μια μεγαλύτερη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία», σημείωσε ο κ. Θωμαΐδης. «Είμαστε εκεί που ήταν η Θεσσαλονίκη λίγο πριν τη μεγάλη έκρηξη», συμπλήρωσε ο καθηγητής. »Ο ένας μήνας θα ήταν το ελάχιστο σε σχέση με τη διάρκεια των μέτρων που θα ληφθούν, ήδη έχει γίνει μεγάλη και εκτεταμένη διασπορά», κατέληξε στη συνέντευξή του ο κ. Θωμαΐδης.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ