Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Στα ύψη (3.215) τα κρούσματα, 46 οι θάνατοι

Τη δεύτερη χειρότερη επίδοση από την αρχή της πανδημίας κατέγραψε σήμερα ο ΕΟΔΥ με 3.215 νέα κρούσματα.

Σημειώθηκαν επίσης 46 θάνατοι ενώ οι διασωληνωμένοι ανέρχονται πλέον σε 484.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: 

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.215, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 209.462 (ημερήσια μεταβολή +1.6%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 74 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.769 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 484 (66.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 84.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.427 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 390 (ημερήσια μεταβολή +15.73%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 382 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νίκη Κεραμέως για Pizza Fan και «Το Χωριάτικο»: «Το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση θα σταθούν δίπλα στους εργαζομένους»

Στις δύο υποθέσεις φοροδιαφυγής που αποκαλύφθηκαν τα τελευταία 24ωρα για την αλυσίδα καταστημάτων Pizza Fan…

26/10/2026

Κακοκαιρία: Σε red code 9 περιοχές!

Συνεδρίασε σήμερα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας,…

26/10/2026

ΑΑΔΕ: Έως 13 Νοεμβρίου οι Δηλώσεις Βραχυχρόνιας Διαμονής

Με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή (Α.1227/2026), μετατίθεται έως και…

26/10/2026

Κ. Χατζηδάκης: Οι 4 προτεραιότητες για βιώσιμο και ποιοτικό τουρισμό

«Δεν αρκεί να μετράμε κάθε χρόνο πόσοι επισκέπτες ήρθαν και πόσα χρήματα ξόδεψαν. Πρέπει να…

26/10/2026

Δ. Μιχαηλίδου: Αυξάνουμε κατά 10% την αξία των vouchers για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

Mε αύξηση 10% στην αξία των vouchers για βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, υψηλότερα εισοδηματικά…

26/10/2026

Επίδομα 400 ευρώ: Αυτή είναι όλη η λίστα με τους δικαιούχους

Απαντήσεις για το ποιοι είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος των 400 ευρώ δίνει μεταξύ άλλων…

26/10/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ