Κρήτη: Αλλάζουν τα κριτήρια στο πρόγραμμα ενίσχυσης των 50 εκ. ευρώ - voucherergasia.gr

Κρήτη: Αλλάζουν τα κριτήρια στο πρόγραμμα ενίσχυσης των 50 εκ. ευρώ

Χειρότερα έκανε για τις μικρές και πολύ μικρές -κατ’ ουσίαν- επιχειρήσεις τα πράγματα η τροποποίηση των κριτηρίων στο πρόγραμμα ενίσχυσης των 50 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης.

Η είσοδος των ναυτιλιακών εταιριών στους δικαιούχους ανεβάζει ακόμη περισσότερο προς τα πάνω τον πήχη της μοριοδότησης, ωστόσο, αυτό που αλλάζει προς το χειρότερο τα δεδομένα για τους πραγματικά “πολύ μικρούς” είναι η τροποποίηση στο σημείο 5 που αφορά τους εργαζόμενους κάθε επιχείρησης.

Στο σημείο αυτό προστίθεται η διευκρίνιση “ετήσιες μονάδες εργασίας”. Τι σημαίνει πρακτικά; Ότι μπορούν να συμμετέχουν και επιχειρήσεις με άνω των 50 εργαζόμενους, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας. Είναι ξεκάθαρο ότι οι επιχειρήσεις του τριτογενή τομέα που απασχολούν εποχικούς, αλλά και με ημιαπασχόληση θα μπορούν να πάρουν το μέγιστο της μοριοδότησης, εντάσσοντας ακόμη περισσότερους εργαζόμενους.

Όσο για την “Κοινωνία Αστικού Δικαίου”, όπως εξηγεί ο πρόεδρος των λογιστών των Χανίων, Κώστας Σταυρουλάκης, πρόκειται ουσιαστικά κατά 90% για ξενοδοχειακές μονάδες. “Είναι ένα διαδεδομένο είδος εταιρίας στον τριτογενή τομέα. Πρόκειται για κληρονομικό σχήμα που απαντάται ευρέως σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα”, εξηγεί ο κ. Σταυρουλάκης.

Αναφορικά με το κριτήριο αξιολόγησης που αφορά τον τζίρο, και εκεί ανοίγει ακόμη περισσότερο η “ψαλίδα”, καθώς μπαίνουν στη διαδικασία και όσοι είχαν ζημιές το τρίμηνο από 1/4-30/6/2020.

Το ερώτημα είναι γιατί δεν μιλάει κανείς από τους βουλευτές και τα Επιμελητήρια του νησιού για την “στοχευμένη”, όπως τελικά αποδεικνύεται, δράση ενίσχυσης προς τους ήδη έχοντες; Να σημειωθεί πως η μοναδική αντίδραση που έχει υπάρξει είναι η κοινή ανακοίνωση ΟΕΒΕΝ Χανίων – Εμπορικού Συλλόγου και τίποτα παραπάνω, ενώ υπήρξε και η συνάντηση του Περιφερειάρχη με εκπροσώπους της αγοράς, κατά την οποία τονίστηκε ότι θα διεκδικηθεί μεγαλύτερο ποσό από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αναζητείται βεβαίως απάντηση και στο ερώτημα… Ποιοι έχουν πραγματικά ανάγκη τις 3.000 έως 40.000 ευρώ; Οι επιχειρήσεις που ικανοποιούν τα κριτήρια “ορίων Ολυμπιακών Αγώνων” που τίθενται από την προκήρυξη ή οι πραγματικά μικροί και πολύ μικροί που αποτελούν και την ραχοκοκαλιά της οικονομίας, ειδικά της τοπικής, και υπέστησαν πραγματικά ανεπανόρθωτες ζημιές;

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ