Κρήτη: Nεα κρούσματα καταγράφονται σε ολο το νησί - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Κρήτη: Nεα κρούσματα καταγράφονται σε ολο το νησί

 

Αυξάνονται οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Κρήτης.
Σήμερα, στα νοσοκομεία του νησιού, νοσηλεύονται 142 συνολικά άτομα και συγκεκριμένα 118 στις ειδικές μονάδες covid-19 και 24 στις ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 22 είναι διασωληνωμένοι.

Τα «σκήπτρα» των νοσηλειών κρατούν και πάλι Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ, ενώ είναι αυξημένες οι νοσηλείες στο Νοσοκομείο Χανίων.

Αναλυτικά ο «χάρτης» των νοσηλειών στην Κρήτη:

Βενιζέλειο: 48 ασθενείς: 40 στις κλινικές covid-19, 8 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

ΠΑΓΝΗ: 43 ασθενείς: 35 στις κλινικές covid-19, 8 στις ΜΕΘ εκ των οποίων οι 6 διασωληνωμένοι.

Νοσοκομείο Χανίων: 36 ασθενείς: 30 στις κλινικές covid-19, 6 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 12 ασθενείς: 11 στις κλινικές covid-19 και 1 στη ΜΕΘ

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 3 ασθενείς: 2 στις κλινικές covid-19, ένας διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Τα νοσοκομεία Σητείας και Νεάπολης και Ιεράπετρας είναι «άδεια» από κρούσματα κορωνοϊού.

Στα Χανια

Τρία κρούσματα κορωνοϊού βεβαιώθηκαν στο ίδρυμα του Αγίου Νεκταρίου στα Παχιανά. Σύμφωνα με το parakritika.gr, Τρία κρούσματα κοροναϊού βεβαιώθηκαν στο ίδρυμα του Αγίου Νεκταρίου στα Παχιανά.
Και οι τρεις εργάζόμενοι στο ίδρυμα είναι ήδη σε καραντίνα στα σπίτια τους.
Ακολουθούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, με ιχνηλάτηση των επαφών και των τριών εργαζόμενων, ενώ από την ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στα Χανιά θα γίνουν και τεστ στο υπόλοιπο προσωπικό και στους τρόφιμους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει διασπορά του ιού.

Στο Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο, συμφωνα με πληροφορίες έχουμε τρία ατομα στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου που συγκαταλέγονται στα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοιού.
Αποτελεσμα αυτου είναι να εχει ξεκινήσει η εφαρμογή των μετρων που επιβαλλουν τα υγειονομικα πρωτοκολλα και να έχουν μπει σε προληπτικη καραντίνα υπαλληλοι και άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος των εργαζομενων που είναι θετικοί στον κορωνοιο. Σημειώνεται ότι οι ασθενείς εντοπιστηκαν μετα από τη διενέργεια 140 rapid test στην υπηρεσία καθαριότητας από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Στο Ρεθυμνο

Μία 74χρονη ρεθυμνιώτισσα μεταφέρθησε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Χανίων επειδή η κατάσταση της ειναι βεβαρυμένη λόγω επιπλοκών από τον κορωνοϊό. Η γυναίκα πήγε το πρωί στα ΤΕΠ του νοσοκομείου Ρεθύμνου, όπου οι γιατροί έκριναν ότι η κατάσταση της ειναι άσχημη και έπρεπε να διασωληνωθεί και να διακομιστεί στα Χανιά συμφωνα με το goodnet.gr.

Την ίδια στιγμή, η 48χρονη ρεθυμνιώτισσα παραμένει για μία ακόμα μέρα στη ΜΕΘ σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση, ενώ στην κλινική κορωνοϊού νοσηλεύονται 11 άτομα και 2 παραμένουν ως ύποπτα κρούσματα.

Στον Πλατανιά

Ο Δήμαρχος Πλατανιά εξέδωσε ανακοίνωση για το νέο κρούσμα: «Έπειτα από ενημέρωση που είχαμε από υπάλληλο του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά, ότι τεστ που πραγματοποίησε βρέθηκε θετικό στον ιό COVID 19 και αν και δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση, από τον ΕΟΔΥ, οι Υπηρεσίες του Δήμου στο Γεράνι την Τρίτη 16 Μαρτίου θα παραμείνουν κλειστές ώστε να γίνει απολύμανση για προληπτικούς λόγους.
Την Τετάρτη 17 Μαρτίου οι συναλλαγές με το κοινό θα πραγματοποιούνται μόνο τηλεφωνικά ή με ραντεβού για απολύτως αναγκαία ζητήματα, με το προσωπικό που προβλέπεται.
Τις επόμενες μέρες, ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, θα πραγματοποιήσουν τεστ ανίχνευσης COVID 19 για τους υπαλλήλους αλλά και για το κοινό, σε ημερομηνίες και χώρο που θα ανακοινωθούν».

Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας υψηλά ιστάμενο στέλεχος και ένας αντιδήμαρχος έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Συμφωνα με πληροφορίες ο αντιδήμαρχος τις προηγούμενες μέρες ένιωσε μια αδιαθεσία. Έκανε λοιπόν rapid test το οποίο έδειξε πως είναι θετικός. Σήμερα, στα πλαίσια των μέτρων για την προστασία κατά του κορωνοϊού, ξεκίνησε τμηματικά να υποβάλλεται σε τεστ το προσωπικο του Δήμου. Εκεί διαπιστώθηκε πως είναι θετικός στον κορωνοϊό και το άλλο στέλεχος του Δήμου!

Σημειώνεται πως και οι δύο δημοτικοί παράγοντες είναι ασυμπτωματικοί. Η διαδικασία υποβολής του προσωπικού σε τεστ συνεχίζεται, την ώρα που ήδη έχει γίνει επαφή με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να επισκεφθεί άμεσα κλιμάκιο το Δήμο, αλλά και να δοθούν περαιτέρω οδηγίες για την αποτροπή εκτροχιασμού της κατάστασης. Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες μέρες θετική είναι και μια δημοτική υπάλληλος.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ