Κυρανάκης: Mεταβίβαση ακινήτων ψηφιακά σε μία ημέρα από το 2024 - voucherergasia.gr
Επικαιρότητα

Κυρανάκης: Mεταβίβαση ακινήτων ψηφιακά σε μία ημέρα από το 2024

Από την αρχή της νέας χρονιάς θα λειτουργεί ο ψηφιακός φάκελος μεταβίβασης ακινήτων, και θα διεκπεραιώνεται σε μία ημέρα, είπε στην ΕΡΤ(εκπομπή Newsroom), ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ενώ προανήγγειλε από τις αρχές του 2024 «την πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση», στο νέο Gov.gr Wallet με την οποία ο πολίτης θα εξουσιοδοτεί επιχείρηση ή εταιρεία να διαχειριστεί για λογαριασμό του υπόθεση χωρίς τη γνωστή γραφειοκρατία. Σχετικά με τον «Ψηφιακό Βοηθό», ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης είπε, ότι «θα είμαστε το πρώτο κράτος μέλος της ΕΕ που θα δώσει στους πολίτες το βοήθημα τεχνητής νοημοσύνης και δεν χρειάζεται εξοικείωση αφού θα είναι σαν την αποστολή μηνύματος από το κινητό».

Η εκκίνηση θα γίνεται μέσω συμβολαιογράφου, χωρίς πιστοποιητικά και pdf, αφού θα αρκεί το «φορολογικά ενήμερος», είπε ο κ. Κυρανάκης περιγράφοντας στη συνέχεια αναλυτικά την διαδικασία που θα ισχύει από την 1η Ιανουαρίου στον ψηφιακό φάκελο μεταβίβασης ακινήτων.

Πλέον ο συμβολαιογράφος γίνεται εγγυητής, ενώ ο μηχανικός εκδίδει την ταυτότητα του κτηρίου. Τρία πιστοποιητικά χρονοβόρα στην έκδοση, το πιστοποιητικό περί μη οφειλής ΤΑΠ, το απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος και η παρουσία στο κτηματολόγιο για τη μεταγραφή, παρακάμπτονται. Ως τελευταίο ψηφιακό βήμα, είναι η αυτόματη καταχώριση των πληροφοριών που χρειάζεται το Κτηματολόγιο. Θεωρούμε ότι εφόσον έχουν καλή χρήση των συμβολαιογράφων θα περιοριστεί και ο νομικός ελεγχος του Κτηματολογίου, πρόσθεσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το Ταμείο Ανάκαμψης δίνει 200 εκατομμύρια για να ψηφιοποιηθούν τα αρχεία που υπερβαίνουν το 1 δισεκατομμύριο παλιούς τόμους των υποθηκοφυλακίων. «Να γιατί δεν θέλουμε άλλο χαρτί», πρόσθεσε.

 

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ