Ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση σε 475 επιλεγμένα νέα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 30 Ιανουαρίου έως 13 Μαρτίου 2021, από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2.
Τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Λευκάδας, Καλύμνου, Ρόδου, Λέσβου, Φθιώτιδας κα Εύβοιας.
Από τον έλεγχο των 475 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 423 δείγματα με στελέχη μεταλλάξεων ειδικού ενδιαφέροντος (Variants Of Concern – VOC) και 18 δείγματα με στελέχη υπό διερεύνηση (Variants Under Investigation – VUI). Από τα 423 δείγματα με στελέχη VOC, τα 422 βρέθηκαν με τη μετάλλαξη Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC_202012) και ένα δείγμα με τη μετάλλαξη Lineage B.1.351/South Africa (Variant 501.V2), ενώ και τα 18 δείγματα με στελέχη VUI αφορούσαν το στέλεχος B.1.1.318 (Variant_E484K) (Πίνακας 3).
Επιπλέον, ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση σε 146 επιλεγμένα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 29 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2020. Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής. Από τον έλεγχο των 146 δειγμάτων, αναδείχθηκε ένα δείγμα θετικό για Variant with deletion in S Gene.
Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 2.898 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC_202012) (Πίνακας 4) και 56 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης B.1.351/South Africa (Variant 501.V2) από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 έως σήμερα. Τα 56 θετικά στελέχη για την παρουσία μετάλλαξης Lineage B.1.351/South Africa (Variant 501.V2) είναι όλα εγχώρια, εκ των οποίων 47 προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, 2 από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, 5 από την Περιφέρεια Αττικής, 1 από την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και 1 από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.
Η Κρήτη, όπως μπορει να δει κανείς και από τα στοιχεία είναι στο επικεντρο της βρετανικής μετάλλαξης. Το τελευταίο διάστημα έχουν βρεθεί και καταγραφεί πάνω από 300 νέα κρούσματα στο νησί, ενώ ιδιαίτερα ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι τα περισσότερα ειναι εγχώρια. Πιο συγκεκριμένα και πιο αναλυτικά, από τα 303 κρούσματα, τα 190 εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου ενώ τα 62 στο Ρέθυμνο , τα 35 στο Λασίθι και 16 στα Χανιά
Την Τετάρτη 30/9/2026 θα καταβληθούν τα επιδόματα για τον μήνα Σεπτέμβριο, συνολικού ύψους 258.869.403 ευρώ…
Παράταση μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2026, έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών στις Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού για την…
Την πρόσκληση για την πρόσληψη εμπειροτεχνών ιδιωτών μουσικών (ΕΜ16) στα Μουσικά Σχολεία για το διδακτικό…
Απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 3ΓΒ/2026 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση…
Το δεύτερο βίντεο της καμπάνιάς του για τις δυνατότητες αξιοποίησής της περιουσίας του ΕΦΚΑ προς…
«Λήξαν» χαρακτήρισε το θέμα, που προέκυψε μετά τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για…
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ