Μητσοτάκης: Πιθανόν να φτάσουμε μέχρι το Πάσχα χωρίς διασκέδαση - Στις 30/12 η έγκριση του εμβολίου - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Πιθανόν να φτάσουμε μέχρι το Πάσχα χωρίς διασκέδαση – Στις 30/12 η έγκριση του εμβολίου

Tις αιτίες που ο αριθμός κρουσμάτων του κορονοϊού δεν έχει πέσει όπως θα ήθελαν οι επιδημιολόγοι αλλά και τους λόγους για τους οποίους η διασκέδαση θα καθυστερήσει να ανοίξει ανέλυσε σε συνέντευξή του στον Alpha, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Το πιο πιθανό να μη λειτουργήσει η νυχτερινή διασκέδαση μέχρι να έχουμε μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η καραντίνα δεν ήταν τόσο αυστηρή όσο η πρώτη και η κούραση του κόσμου από τα μέτρα που την καταλαβαίνω και κατανοώ απολύτως είναι οι δύο βασικοί λόγοι που δεν έχουμε ανοίξει την αγορά έως τώρα» είπε μεταξύ άλλων o πρωθυπουργός, ενώ όπως σημείωσε «τα κρούσματα δεν έπεσαν όσο τα περιμέναμε».

Μάλιστα παραδέχτηκε ότι: «Τα μέτρα δεν τηρήθηκαν με την ίδια ένταση από όλους μας. Βάζω και τον εαυτό μου μέσα σε αυτό. Ήταν λάθος μου που φωτογραφήθηκα χωρίς μάσκα στην  Πάρνηθα. Ήταν μία στιγμή ανεμελιάς και ενοχλήθηκα που πήρε τέτοια έκταση. Εγώ βάζω τον πήχη προσδοκιών πιο ψηλά. Κάνω αυτοκριτική. Έχω κάνει την αυτοκριτική μου. Μου έδωσε και εμένα τη δυνατότητα να σκεφτώ πόσο σημαντικό είναι το ατομικό παράδειγμα των πολιτικών. Ενοχλήθηκα που μια στιγμή ανεμελιάς διογκώθηκε σε τέτοιο βαθμό» συμπλήρωσε.

«Δυστυχώς έχουμε χάσει και πολλούς συμπολίτες μας. Στενάχωρο να μετατρέπεται το καθημερινό δελτίο θανάτων σε μια στατιστική» σημείωσε και τόνισε οτι πρέπει να δουμε αποσυμφόρηση στο σύστημα υγείας. «Έχουμε αρχίσει. Θέλουμε να επιταχυνθεί ώστε να αισθανόμαστε άνετα ότι το λελογισμένο άνοιγμα δεν θα οδηγήσει σε τρίτο κύμα» ανέφερε.

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να σώσουμε κάτι από τη Χριστουγεννιάτικη σεζόν. Τόνσε ότι «θα σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους κλάδους».

Σε ερώτηση για το αν έχει μετανιώσει για κάποια επιλογή του απάντησε: «Επρεπε τον Ιούλιο στο μήνυμά μου αν είμαι πιο αυστηρός. Έχω πει ότι μπορεί να έκλεινα τη Θεσσαλονίκη ή την Β. Ελλάδα νωρίτερα, αλλά δεν υπήρχε τότε τέτοια εισήγηση» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Διαβεβαίωσε επίσης ότι «παρακολουθούμε με μεγάλη λεπτομέρεια τα δεδομένα» και επισήμανε ότι ενοχλείται από τη συζήτηση για δήθεν διπλά βιβλία.

Πάντως τόνισε ότι: «Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι ο τουρισμός συσχετίζεται με το δεύτερο κύμα όπως το είδαμε στην Ελλάδα. Χώρες που δεν άνοιξαν, όπως το Ισραήλ, χτυπήθηκαν από το δεύτερο κύμα. Περιοχές όπως η Κέρκυρα δεν έχουν χτυπηθεί, ενώ αντίθετα η Δράμα ή η Πέλλα. Αν υπήρχε τέτοια συσχέτιση θα τη βλέπαμε το Σεπτέμβριο. Καμία χώρα δεν έκανε όσα τεστ κάναμε εμείς στις πύλες εισόδου»

Στις 30 Δεκεμβρίου η έγκριση του εμβολίου

Όσον αφορά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η έγκριση του θα γίνει στις 30 Δεκεμβρίου και 48 ώρες μετά θα φτάσει στην Ελλάδα.

Είπε ότι θα το κάνει πρώτος, «ή από τους πρώτους, μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί όχι μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς» και τόνισε:

«Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές. Είναι σημαντικό να ξεπεραστεί η καχυποψία ενός όχι ευκαταφρόνητου τμήματος την κοινωνίας που φοβάται. Σε ένα βαθμό καταλαβαίνω τη φοβία όμως τα εμβόλια είναι ασφαλή και έχουν κάνει θαύματα».

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στο δικό του «προσωπικό βίωμα για μία ασθένεια που δεν υπάρχει από το ’77». «Η μητέρα μου έπασχε από πολιομυελίτιδα. Πέρασε από επώδυνες εγχειρήσεις για να ξαναπερπατήσει. Σήμερα η πολιομυελίτιδα δεν υπάρχει γιατί είμαστε όλοι εμβολιασμένοι» σημείωσε και επισήμανε:

«Τα εμβόλια δουλεύουν. Το ίδιο είμαι σίγουρος ότι θα γίνει με το εμβόλιο του covid».

«Να εμβολιαστεί το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού» πρόσθεσε.

«Θα είμαστε έτοιμοι για τον εμβολιασμό»

«Θα είμαστε έτοιμοι για τον εμβολιασμό», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός. Χαρακτήρισε τον εμβολιασμό πολύ σύνθετη άσκηση και κάλεσε όλες και όλους να συστρατευτούν. Ο εμβολιασμός θα αρχίσει τον Ιανουάριο, ανέφερε και επισήμανε ότι οι πρώτες δόσεις διπλές. «Ανοσία δεν πρόκειται να αρχίζουμε να αποκτάμε πριν από το Φεβρουάριο» προσέθεσε και χαρακτήρισε σημαντικό η αισιοδοξία να μην μας οδηγήσει και πάλι σε εφησυχασμό.

Σημείωσε ότι «δεν έχουμε ξαναδεί παγκόσμιο εμβολιασμό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και διατύπωσε τον προβληματισμό του όταν ακούει επιστήμονες να λένε ότι δεν είναι η λύση το εμβόλιο. Βεβαίως δεν είναι η μόνη λύση, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε άλλο εργαλείο».

Εν συνεχεία, είπε ότι συνωμοσιολόγοι υπάρχουν παντού και ότι το αντιεμβολιαστικό κίνημα προϋπήρχε και προσέθεσε: «Είμαστε μάλλον σε καλύτερη κατάσταση από ότι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κυρίως οι πιο ηλικιωμένοι είναι και πιο πρόθυμοι να εμβολιαστούν και θα είναι οι πρώτοι μαζί με υγειονομικούς μας.

Υπάρχουν αυτοί που δικαιολογημένα μπορεί να φοβούνται και θα ήθελαν να το κάνουν άλλοι πρώτοι. Αυτούς θα τους πείσουμε.

Υπάρχουν και άλλοι. Έχουμε το νομικό πλαίσιο και τη βούληση να μην επιτρέψουμε τη διασπορά των ψευδών ειδήσεων. Πιστεύω στη δήλωση της πειθούς και όχι στην επιβολή κυρώσεων. Ετοιμάζουμε συνολική εκστρατεία. Συνολική συστράτευση της κοινωνίας. Δεν θα τελειώσουμε με αυτή την περιπέτεια παρά μόνο αν πετύχουμε υψηλό ποσοστό εμβολιασμού».

 

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ