Μπαράζ ακυρώσεων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Κρήτη - Μεγάλο το οικονομικό πλήγμα - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Μπαράζ ακυρώσεων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Κρήτη – Μεγάλο το οικονομικό πλήγμα

Μέσα από το voucerergasia.gr έχετε ενημερωθεί για την απόφαση της κυβέρνησης για την ακύρωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Μάλιστα, μετά τις αντιδράσεις που υπηρξαν, εκδόθηκε και ανακοίνωση – απόφαση για όσους δε συμμορφωθούν. Μια απόφαση η οποία περιλαμβάνει ακόμη και φυλάκιση δυο ετών.

Την ΚΥΑ υπογράφουν οι υπουργοί Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, Βασίλης Κικίλιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Τάκης Θεοδωρικάκος αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ ισχύουν τα εξής ενόψει κορωνοϊού:

Ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας Υγείας, σύμφωνα με την από 27.2/2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Υγείας έναντι του κοροναϊού, COVID-19.

Καλούνται όλοι οι φορείς (ΟΤΑ Α ΚΑΙ Β ΒΑΘΜΟΥ) και λοιποί αποδέκτες του παρόντος, προς τους οποίους αποστέλλεται να συμμορφωθούν με το περιεχόμενό της. Η μη συμμόρφωση επισύρει της συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της ΠΝΠ «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμούς της διάδοσης κορονοϊού» (ΦΕΚ Α’ 42).

Μπαράζ ματαιώσεων

Μετά από την απόφαση αυτή και στην Κρήτη έχουμε μπαράζ ακυρώσεων των καρναβαλικών εκδηλώσεων. 

Για ζημιά εκατομμυρίων εκανε λόγο, μιλώντας στο cretapost, ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης σε περίπτωση που αυτή η υπουργική απόφαση γίνει πράξη.

«Εδώ στο Ρέθυμνο ο κόσμος είναι μουδιασμένος. Η πόλη περιμένει να φιλοξενήσει ανθρώπους και τελικά δεν ξέρουμε πόσοι και αν θα έρθουν», επεσήμανε σχετικά ο κ. Μαρινάκης υπογραμμίζοντας παράλληλα πως το κόστος της ζημιάς σε περίπτωση που δεν γίνει το καρναβάλι του Ρεθύμνου ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

«Μιλάμε για τεράστια ζημιά. Οι άνθρωποι είχαν προετοιμαστεί, τα ξενοδοχεία έχουν ανοίξει, έχει γίνει εφοδιασμός προϊόντων τα οποία δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και δεν ξέρω τι θα γίνουν. Η ζημιά ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Εγώ προσωπικά, εκτός από τους επιχειρηματίες, σκέφτομαι και τους καρναβαλιστές που έχουν θυσιάσει απέραντο χρόνο και χρήμα», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

Γ. Σέγκος (δήμαρχος Χερσονήσου για καρναβάλι Μαλίων): «Θα εφαρμόσουμε την απόφαση αν και θα έχουμε ζημιά»

«Δεν γνωρίζουμε αν στη λίστα που υπάρχει στην υπουργική απόφαση συμπεριλαμβάνονται τα Μάλια ωστόσο εμείς ως δήμος θα εφαρμόσουμε τις οδηγίες του υπουργείου», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο κ. Σέγκος.

Παράλληλα, τόνισε πως σε περίπτωση που δεν γίνει το καρναβάλι τότε η ζημιά θα είναι μεγάλη.

Αντ. Ζερβός (δήμαρχος Αγίου Νικολάου): «Μεγάλο πλήγμα αν δεν γίνει το καρναβάλι»

Αναστάτωση έχει προκληθεί και στο δήμο Αγίου Νικολάου με τον δήμαρχο, Αντώνη Ζερβό, να καλεί συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς για να κανονίσουν τα επόμενα βήματά τους.

«Περιμένουμε να δούμε την υπουργική απόφαση για να δούμε πώς θα κινηθούμε. Σε περίπτωση όμως που δεν γίνει το καρναβάλι όπως αντιλαμβάνεστε θα είναι μεγάλο πλήγμα. Τα μαγαζιά και τα ξενοδοχεία έχουν ετοιμαστεί, ο κόσμος έχει διαθέσει χρήματα. Είναι ένα ζήτημα που δημιουργεί θέματα για τον κόσμο που είναι έτοιμος, που ήθελε να διασκεδάσει. Τα μαγαζιά επίσης ήταν έτοιμα για δουλειά ένα τριήμερο» τόνισε σχετικά ο κ. Ζερβός.

Γ. Ζερβάκης (δήμαρχος Σητείας): «Οι εστιάτορες αποφάσισαν να κάνουν εκδηλώσεις – Ως προς το καρναβάλι περιμένουμε»

Ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης αποφάσισε, μετά από συνεδρίασή του, να κάνει τις προγραμματισμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του καρναβαλιού, ωστόσο η παρέλαση είναι ακόμα υπ’ ατμόν.

«Εδώ και καιρό γίνονται προετοιμασίες για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις και την καρναβαλική παρέλαση. Έχουν πληρωθεί κάποιοι άνθρωποι και υπηρεσίες, έχουν προετοιμαστεί τα καταστήματα. Καταλαβαίνετε ότι θα υπάρχει μεγάλο αντίκτυπο και στην τοπική κοινωνία και στην τοπική οικονομία. Είμαστε που είμαστε στα χάλια μας ήρθε κι αυτό», τόνισε ο κ. Ζερβάκης.

Δήμος Γόρτυνας: Ακολουθούμε την απόφαση του υπουργείου

Με ανακοίνωσή του ο δήμος Γόρτυνας αναφέρει πως θα ακολουθήσει την απόφαση του υπουργείου Υγείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας σχετικά με την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορωνοϊού, ο Δήμος Γόρτυνας θα ακολουθήσει την απόφαση του υπουργείου.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Λευτέρης Κοκολάκης δήλωσε στο cretapost «αύριο θα έχουμε μία συνάντηση με τον Σύλλογο στη Γέργερη όπου γίνονται τα Αποκριγιώματα αλλά και την Αγία Βαρβάρα για να δούμε τι θα κάνουμε».

Στα Χανιά

Ακυρώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων με αφορμή τις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα οι οποίες είναι ραγδαίες, μετά την ανακοίνωση των κρουσμάτων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Συνεπώς ο Δήμος Χανίων αποφασίζει την ακύρωση όλων των εκδηλώσεων που ήταν προγραμματισμένες από το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα 1 Μαρτίου.

Σημειώνεται ωστόσο ότι το Κυνήγι Θησαυρού 2020 αναβάλλεται. Νεώτερη ημερομηνία θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας γίνεται γνωστό πως κατόπιν της υπ. αρ. 13776/27.2.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών και για λόγους δημόσιας υγείας, η προγραμματισμένη για την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020 καρναβαλική παρέλαση στο Αρκαλοχώρι ματαιώνεται λόγω του κορωνοϊού.

Στην Πόμπια

Ακυρώνεται το καρναβάλι στην Πόμπια. Η ανακοίνωση του ΠΣ Πόμπιας

«Μετά λύπης μας πληροφορηθηκαμε την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για την αναβολή όλων των εκδηλώσεων της Κυριακης της αποκριάς και καθ. Δευτερας.
Απόφαση στην οποία στηρίζουν τόσο η Περιφέρεια Κρήτης όσο και ό Δήμος Φαιστού.
Εμείς σαν συμβούλιο του πολιτιστικού συλλόγου παρότι διαφωνούμε δεν μπορούμε νά μΗν συμμορφωθούμε στην απόφαση αυτή.
Σε οποιαδηποτε προσωπική πρωτοβουλία για τίς απόκριες ό σύλλογος δεν φέρει καμία ευθύνη.
Ευχαριστούμε τον κόσμο, τους καρναβαλιστές και τους συγχωριανούς μας για την κατανόηση.
Καλή Σαρακοστή»

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ