Ο Μαρίνος Παττακός στο voucherergasia.gr - Τι αναφέρει για τα πρόστιμα και τους ελέγχους - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Ο Μαρίνος Παττακός στο voucherergasia.gr – Τι αναφέρει για τα πρόστιμα και τους ελέγχους

Δεύτερη μέρα της εφαρμογής των νέων μέτρων και οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη και – φυσικά- το Ηράκλειο συνεχίζονται.

Οι πολίτες φαίνεται πως συμμορφωνονται με την επιβολή των νέων μέτρων, χωρίς φυσικά να λείπουν και εκείνοι που αντιδρούν.

Ο Πολιτικός Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός, μιλώντας στο voucherergasia.gr αναφέρει πως χθες από την πλευρά της Δημοτικής Αστυνομίας επιβλήθηκε ένα πρόστιμο, σε έναν ιδιοκτήτη βιβλιοπωλείου στο κέντρο του Ηρακλείου, ενώ έγιναν και πολλές συστάσεις. Συστάσεις στη διάρκεια κάποιων εξ αυτών, στις οποίες είχαμε αντιδράσεις από την πλευρά των πολιτών.

Ο κ. Παττακός δηλώνει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικότερους ρυθμούς τις επόμενες μέρες. Όσο για τη σημερινή μέρα, είπε ότι τρία κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας έχουν πραγματοποιήσει ήδη πάνω από 180 ελέγχους. Μάλιστα το ένα από τα τρία κλιμάκια μετέβη και στη λαϊκή αγορά της Νέας Αλικαρνασσού, για τον έλεγχο της κατάσταση εκεί.
«Χθες δείξαμε επιείκεια σε πολλές περιπτώσεις.

Βέβαια βεβαιώσαμε ένα πρόστιμο σε βάρος ενός βιβλιοχαρτοπώλη, ενώ βρήκαμε και πολίτες που αντιδρούσαν στα μέτρα και δεν ακολουθούσαν τις οδηγίες. Από σήμερα όμως στο θέμα της επιβολής προστίμων δε θα υπαρχει επιείκεια», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Παττακός, ο οποίος διαπίστωσε πως χθες ένα μέρος του πληθυσμού δεν έδειξε την απαιτούμενη πειθαρχία και αυτοσυγκράτηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πολίτες πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους το απαραίτητο έγγραφο ή δικαιολογητικό, το οποίο θα πιστοποιεί το λόγο για τον οποίο κινούνται εκτός της κατοικίας τους.

Γιατί σε περίπτωση που δεν επιβεβαιώνεται η αιτία της εξόδου, θα επιβάλλεται πρόστιμο. Δεν θα υπαρχει η ελαστικότητα που είχε η Δημοτική Αστυνομία κατά την πρώτη μέρα, κατά την οποία διαπιστώθηκε πως ένα σημαντικό ποσοστό συμπολιτών μας δεν μπήκαν στη διαδικασία να συμπληρώσουν χαρτιά και να παρέχουν στον
εαυτό της την κάλυψη της ελεύθερης μετακίνησης.

 

Ανδρέας Κριτσωτάκης

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ