O Νεκτάριος Ταβερναράκης Διακεκριμένο Μέλος του Αμ. Οργανισμού για την Προώθηση της Επιστήμης - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

O Νεκτάριος Ταβερναράκης Διακεκριμένο Μέλος του Αμ. Οργανισμού για την Προώθηση της Επιστήμης

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης, Νεκτάριος Ταβερναράκης, εκλέχθηκε Διακεκριμένο Μέλος του Αμερικανικού Οργανισμού για την Προώθηση της Επιστήμης (American Association for the Advancement of Science – AAAS).

Η διάκρισή του αυτή αποτελεί αναγνώριση της επιστημονικής αριστείας και της υψηλής στάθμης διεθνώς ανταγωνιστικής έρευνας που διεξάγεται στο ΙΤΕ και το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Σύμφωνα με το Καταστατικό του διεθνούς κύρους Οργανισμού, ο ιδιαίτερα τιμητικός αυτός τίτλος απονέμεται σε επιστήμονες που έχουν διακριθεί για τη συνεισφορά τους στην προαγωγή της επιστήμης ή τις εφαρμογές της. Προτάσεις για Διακεκριμένα Μέλη του Οργανισμού αξιολογούνται για εκλογή από το Συμβούλιο του Οργανισμού. Ο Νεκτάριος Ταβερναράκης τιμήθηκε για την εξαιρετική συμβολή του στους τομείς της γήρανσης, των νευροεπιστημών, της βιολογίας των μιτοχονδρίων, του κυτταρικού θανάτου και του νευροεκφυλισμού.

Ο Αμερικανικός Οργανισμός για την Προώθηση της Επιστήμης έχει ως στόχο την ανάπτυξη της επιστήμης, της μηχανικής και της καινοτομίας, σε όλο τον κόσμο, με γνώμονα το όφελος για την ανθρωπότητα. Μέλη του είναι κορυφαίοι επιστήμονες, μηχανικοί και πρωτοπόροι της καινοτομίας, οι οποίοι χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης για την σημαντική συνεισφορά τους σε τομείς όπως η έρευνα αιχμής, η αριστεία στη διδασκαλία, την τεχνολογία, την ακαδημαϊκή διοίκηση, και τη διάχυση της επιστήμης. Ο Οργανισμός εκδίδει έξι από τα πλέον έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, μεταξύ των οποίων και το Science, κορυφαία διεθνή εβδομαδιαία επιστημονική επιθεώρηση, που δημοσιεύει ρηξικέλευθα ερευνητικά αποτελέσματα από όλα τα επιστημονικά πεδία. Μάλιστα, άρθρα του περιοδικού κατατάσσονται σταθερά μεταξύ των πλέον αναφερόμενων παγκοσμίως.

Ο Νεκτάριος Ταβερναράκης είναι ο πρώτος επιστήμονας από την Ελλάδα που εκλέγεται Διακεκριμένο Μέλος του Αμερικανικού Οργανισμού, στην περιοχή των Βιολογικών Επιστημών. Η επίσημη τελετή υποδοχής του κ. Ταβερναράκη θα πραγματοποιηθεί το Φεβρουάριο του 2021.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ