«Όχι» στην παράταση επίταξης ιδιωτών γιατρών από ΟΕΝΓΕ και ΙΣΑ - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

«Όχι» στην παράταση επίταξης ιδιωτών γιατρών από ΟΕΝΓΕ και ΙΣΑ

Προς παράταση οδεύει η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών της Αττικής που τον τελευταίο μήνα βρέθηκαν στο πλάι των συναδέλφων τους στο ΕΣΥ. Διαφωνούν οι εκπρόσωποι του κλάδου.

Η ΟΕΝΓΕ «είχε εκφράσει τη διαφωνία της στην επιστράτευση (“επίταξη”) συναδέλφων ιδιωτών αυτοαπασχολούμενων γιατρών» και έχει «αναδείξει ότι ήταν ένα επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης χωρίς πρακτικό αντίκρισμα» αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση της η Ομοσπονδία, με αφορμή τα σενάρια περί παράτασης του μέτρου ή αύξησης του αριθμού των επιστρατευμένων ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών.

Όπως σημειώνει, «με την επιστράτευση δεν αντιμετωπίζονται τα χιλιάδες κενά σε μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς, τα οποία πρέπει να καλυφθούν άμεσα με προσλήψεις μόνιμων επιμελητών. Είναι μέγιστη υποκρισία να επιστρατεύονται ιδιώτες αυτοαπασχολούμενοι και να στερούνται τις υπηρεσίες τους οι ασθενείς στην Π.Φ.Υ., την ώρα που εκατοντάδες συνάδελφοι μας, που είναι υποψήφιοι για τις λιγοστές θέσεις μόνιμων επιμελητών που έχουν προκηρυχθεί, περιμένουν στην ουρά. Είναι μέγιστη υποκρισία να επιστρατεύονται ιδιώτες αυτοαπασχολούμενοι γιατροί και ταυτόχρονα να απολύονται επικουρικοί γιατροί.

Η κυβέρνηση δείχνει την “πυγμή” της στο γιατρό της γειτονιάς αλλά παρέχει ασυλία στα ιδιωτικά μεγαθήρια της υγείας, που κρατάνε ερμητικά κλειστές τις πόρτες τους στους ασθενείς με κορονοϊό και αποζημιώνονται αδρά για όσους ασθενείς δεχτούν να νοσηλεύσουν. Με την επιστράτευση των ιδιωτών δεν αντιμετωπίζονται οι ελλείψεις σε κρεβάτια ΜΕΘ με αποτέλεσμα διασωληνωμένοι ασθενείς να νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους, δεν αντιμετωπίζονται οι ασθενείς με άλλα προβλήματα υγείας που παραμένουν αποκλεισμένοι ένα χρόνο τώρα από το δημόσιο σύστημα υγείας εξαιτίας της αναστολής πρακτικά της τακτικής του λειτουργίας».

Με βάση τα παραπάνω, η ΟΕΝΓΕ ζητά «να μην υπάρξει καταναγκαστική παράταση στην επιστράτευση των αυτοαπασχολούμενων συναδέλφων» και απαιτεί «την επίταξη, χωρίς αποζημίωση, των ιδιωτικών θεραπευτηρίων για να προστεθούν κρίσιμες υποδομές και έμπειρο προσωπικό για την αντιμετώπιση των Covid και non-Covid περιστατικών», τον «άμεσο διορισμό του συνόλου των γιατρών που έχουν θέσει υποψηφιότητα για τις θέσεις επιμελητών που έχουν προκηρυχθεί» και την «ένταξη των ιδιωτών αυτοαπασχολούμενων γιατρών στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των ασθενών στην Π.Φ.Υ.».

To Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με ομόφωνή απόφασή του, ζήτησε επίσης από το Υπουργείο Υγείας, την Παρασκευή, «να μην παραταθεί η επίταξη των υπηρεσιών όσων ιδιωτών ιατρών δεν επιθυμούν να συνεχίσουν και να κληθούν εκ νέου εθελοντές γιατροί για να στηρίξουν το σύστημα υγείας».

«Κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο είναι πολύ σημαντικό να μην αποδυναμωθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα, στην υγειονομική θωράκιση της χώρας και την αναχαίτηση της πανδημίας. Εκπρόσωποι των ιδιωτών ιατρών που συμμετείχαν στη σημερινή σύσκεψη του Δ.Σ του ΙΣΑ, εξέφρασαν την αγωνία τους και τόνισαν ότι οι γιατροί που έχουν επιστρατευτεί έχουν περιέλθει σε επαγγελματικό και προσωπικό αδιέξοδο ενώ η συμβολή τους στη στήριξη του νοσοκομειακού συστήματος σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι η ενδεδειγμένη λόγω έλλειψης εμπειρίας ενώ την ίδια ώρα αποδυναμώνεται σημαντικά η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: ieidiseis.gr

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ