Οι φαρμακοποιοί αρνούνται να παραλάβουν τα self tests - "Ας πάνε στα σούπερ μάρκετ", λέει ο Λουράντος - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Οι φαρμακοποιοί αρνούνται να παραλάβουν τα self tests – "Ας πάνε στα σούπερ μάρκετ", λέει ο Λουράντος

Στο θέμα των self test και της διάθεσης τους από τα φαρμακεία αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο Kontranews ο Κωνσταντίνος Λουράντος. Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών δήλωσε πως οι συνάδελφοί του δεν θα παραλάβουν τα self test αν δεν υπάρξει συμφωνία του Συλλόγου, ο οποίος θέτει σειρά αιτημάτων, με την πολιτεία.

«Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, αποφάσισε να μην πάρει τα τεστ στα φαρμακεία. Να τα διαθέσει το κράτος όπου θέλει, να τα κάνει με όποιο τρόπο θέλει, εάν δεν μας διευκρινίσει με ποιο τρόπο θα μας τα φέρει και πώς θα τα δώσουμε και αν δεν απαγορεύσει, ρητώς, το να γίνονται μέσα στο φαρμακείο», υποστήριξε.
«Το πλαίσιο που ζητείται πρέπει να καθορίζει την προμήθεια από τα φαρμακεία αυτών των τεστ, με ποιο τρόπο θα γίνεται, και τη διανομή τους στους πολίτες, ειδάλλως εμείς δεν παραλαμβάνουμε τίποτα», είπε ακόμη ο κ. Λουράντος, ο οποίος σε ερώτηση πού θα πάνε τα τεστ σε αυτή την περίπτωση, o Κωνσταντίνος Λουράντος σχολίασε «ας πάνε σούπερ μάρκετ»
Σαρηγιάννης: Aποκλιμάκωση αρχές Απρίλη αν λειτουργήσει το self test
Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μίλησε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Ο καθηγητής εκτίμησε πως την επόμενη εβδομάδα θα έχει μία πολύ μικρή αύξηση, δηλαδή δεν θα ξεπεράσουμε τα 4.000 κρούσματα. Ο καθηγητής εκτίμησε ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση της κατάστασης την πρώτη εβδομάδα του Απρίλη, εάν και εφόσον λειτουργήσει το σύστημα των self test.

Σημείωσε δε ότι είναι σημαντικό να μην υπάρξουν επιπτώσεις σε κανέναν εργαζόμενο που θα δηλώσει θετικός στον ιό μετά από self test.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ