Οι Ισραηλινοί κατέβαλαν και την τελευταία δόση εξαγοράς της ΕΛΒΟ - voucherergasia.gr

Οι Ισραηλινοί κατέβαλαν και την τελευταία δόση εξαγοράς της ΕΛΒΟ

Έξι μήνες νωρίτερα από τα προβλεπόμενα στη συμφωνία με το Ελληνικό Δημόσιο, κατεβλήθη η τρίτη και τελευταία δόση του συνολικού ποσού εξαγοράς ύψους 3 εκατ. ευρώ της ΕΛΒΟ από την κοινοπραξία SK Group–Plasan–Γλύνης, ολοκληρώνοντας το οικονομικό σκέλος της διαδικασίας.

«Η ταχύτερη από τα προβλεπόμενα καταβολή της τελευταίας δόσης επιβεβαιώνει την επιθυμία των μετόχων για ολοκλήρωση όλων των διαδικαστικών και άμεση μετάβαση της εταιρείας στο επόμενο στάδιο της ενεργούς παρουσίας σε Ελλάδα και εξωτερικό», σημείωσε η Πρόεδρος του ΔΣ, κα. Orly Katsav.

Από τον Φεβρουάριο του 2021, που η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων μεταβιβάσθηκε στην κοινοπραξία έως σήμερα, η νέα διοίκηση έχει επενδύσει στην αναμόρφωση και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και στον σχεδιασμό νέων τεχνολογιών στους τομείς κατασκευής, αναβάθμισης, συναρμολόγησης και επισκευής οχημάτων ειδικού σκοπού. Παράλληλα, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης εξειδικευμένου προσωπικού για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών της λειτουργίας του εργοστασίου στη Σίνδο.

«Ήδη από τον Ιούλιο και την παρουσία μας στην DEFEA, η εταιρεία άρχισε να επανατοποθετείται στην αγορά των στρατιωτικών και πολιτικών οχημάτων ειδικού σκοπού. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα πετύχαμε την σταδιακή επαναδραστηριοποίηση της ΕΛΒΟ, αξιοποιώντας την εμπειρία και εξειδίκευση της κοινοπραξίας. Προχωράμε με σταθερές και μελετημένες κινήσεις στην διεκδίκηση από πλευράς ΕΛΒΟ πρωταγωνιστικού ρόλου στα θέματα του κλάδου διεθνώς» συμπλήρωσε ο κ. Dani Ziv, Διευθύνων Σύμβουλος της Plasan.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της συμφωνίας, το Ελληνικό Δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα συμμετοχής με ποσοστό 21% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, συμμετέχοντας στα οφέλη της πορείας ανάπτυξης της νέας ΕΛΒΟ.

Share
Ετικέτες: ισραηλΕΛΒΟ

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ