Οργή για το δράστη της εν ψυχρώ δολοφονίας του 73χρονου Μανώλη Φινοκαλιώτη - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Οργή για το δράστη της εν ψυχρώ δολοφονίας του 73χρονου Μανώλη Φινοκαλιώτη

Μεγάλος αναβρασμός και οργή επικρατεί στο Δικαστικό Μέγαρο Νεάπολης, από τους συγγενείς και τους φίλους της οικογένειας που είδε τον 73χρονο Μανώλη Φινοκαλιώτη να «σβήνει», έπειτα από την εν ψυχρω δολοφονία του από το 43χρονο δράστη.

Από το αιματηρό περιστατικό στις Κουρούνες Λασιθίου, στον οικισμό Περάμπελα, είχαμε το θάνατο του 73χρονου και το σοβαρό τραυματισμό του γιου του. Ο 43χρονος παραδόθηκε στις Αρχές λίγα 24ωρα μετα το συμβάν και πλέον έρχεται αντιμετωπος με τη Δικαιοσύνη, αντιμετωπίζοντας ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Σημερα, το Δικαστικό Μέγαρο Λασιθίου, ήταν «αστακός», με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να εχουν αποκλείσει το χώρο, υπό το φόβο επεισοδίων. Για αυτό και ο δραστης μεταφερθηκε στον Ανακριτή πολύ νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα.

Αναβρασμός

Σημειώνεται ότι και στο χωριό Κουρούνες της Νεάπολης επικρατεί αναβρασμός ενώ η οικογένεια του δράστη φέρεται να έχει φυγαδευτεί από την αστυνομία, υπό τον φόβο αντεκδίκησης.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί μάλιστα στους κόλπους της οικογένειας του 73χρονου που έχασε τη ζωή του και του 45χρονου γιου του που τραυματίστηκε σοβαρά, είναι το γεγονός, ότι την περασμένη Πέμπτη, φυγαδεύτηκε από την αστυνομία ώστε να μην έρθει σε επαφή με τους συγγενείς των θυμάτων.

«Ο 43χρονος δηλώνει μετανιωμένος. Με δάκρυα στα μάτια ζητούσε συγνώμη για όσα έχει κάνει. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του, αμέσως μετά το συμβάν ήθελε να βάλει τέλος στην ζωή του όμως μετά από πιέσεις των συγγενών του ήρθαν σε επαφή μαζί μου και ξεκινήσαμε τις διαδικασίες της παράδοσης», επεσήμανε ο κ. Στειακάκης. Συμφωνα με πληροφορίες αιτία για τη δολοφονική επίθεση είναι οι κτηματικές διαφορές του δράστη με την οικογένεια των θυμάτων. Το περιστατικό έλαβε χώρα περίπου στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας στο χωριό Κουρούνες της Νεάπολης Λασιθίου.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Γιώργος Κοκοσάλης, εκπροσωπώντας την οικογένεια του θύματος, έκανε λόγο για προσχεδιασμένο έγκλημα

«Η υπεράσπιση της κατηγορίας έδωσε στον Ανακριτή σήμερα ένα βίντεο που δείχνει το σύνολο του σκηνικού όπως εξελίχθηκε. Ένα πολύ σκληρό και βίαιο βίντεο. Είναι ότι πιο οδυνηρό και βίαιο έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Δείχνει τη νηφαλιότητα την ψυχρότητα και τη συνειδησιακή διαύγεια, με την οποία έδρασε. Πήγε εκεί για αν εκτελέσει και για κανέναν άλλο λόγο .

Το βίντεο είναι συγκλονιστικό. Έχει τεθεί υπόψιν των ανακριτικών αρχών και δεν αφήνει περιθώρια διαφυγής ούτε και υπερασπιστικά τερτίπια.

Μιλάμε για μία εν ψυχρώ δολοφονία όπως είχαμε πει από την πρώτη στιγμή. Απόλυτα προετοιμασμένη και από το σύνολο της δικογραφίας και από τα αντικειμενικά ευρήματα, προκύπτει αυτό το πράγμα. Η πλήρης ψυχική ηρεμία, το ψυχρό αίμα.

Μία ώρα πριν ο 43χρονος εμφανίζεται με την καραμπίνα του, φεύγει από το σπίτι, πηγαίνει, επιτελεί, φεύγει, παρατάει το αυτοκίνητο του στο 1χλμ, με το κλειδί στη μίζα. Δεν παραδίδει το κυνηγετικό όπλο, το όπλο του εγκλήματος κάπου εδώ τριγυρίζει και να δούμε τι θα γίνει και με αυτό.

Φεύγει , παίρνει τηλέφωνο τη σύζυγο του. Της λέει , σκότωσα δύο ανθρώπους. Κλείνει το κινητό του και εξαφανίζεται. Αυτό προκύπτει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Αν αυτό δεν είναι πλήρης προετοιμασία τότε τι είναι;» είπε ο κ. Κοκοσάλης.

 

 

Share
Ετικέτες: Επικαιρότητα

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ