Παπαευαγγέλου και Μαγιορκίνης μιλάνε για υποχώρηση της πανδημίας, αλλά προβληματίζονται με επαναλοιμώξεις και θανάτους - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Παπαευαγγέλου και Μαγιορκίνης μιλάνε για υποχώρηση της πανδημίας, αλλά προβληματίζονται με επαναλοιμώξεις και θανάτους

Παρά τη σαφή υποχώρηση της πανδημίας, δεν θα εξαφανιστεί ο ιός και για το λόγο αυτό επανέλαβε την έκκληση για εμβολιασμό, ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, στην τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Επίσης ανέφερε πως από την αρχή της πανδημίας σε όλο τον κόσμο σημειώθηκαν 503 εκατομμύρια μολύνσεις και 6,2 εκατομμύρια θάνατοι, ενώ σε παγκόσμια βάση την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκε μείωση κατά 20% των διαγνώσεων με 0,9 εκατομμύρια διαγνώσεις ανά ημέρα και μείωση 14% των θανάτων, με 3.000 θανάτους την ημέρα.

Ακολούθως τόνισε ότι στην Ευρώπη την τελευταία εβδομάδα, η πανδημία μειώθηκε κατά 18% στις διαγνώσεις  (3,1 εκατομμύρια διαγνώσεις) και μειώθηκαν κατά 6% οι θάνατοι με 10.400 θανάτους.

Επισήμανε πως από τις 47 ευρωπαϊκές χώρες οι 40 παρουσίασαν βελτίωση της κατάστασης.

Στην Ελλάδα είχαμε την τελευταία εβδομάδα  μείωση των διαγνώσεων κατά  27 % και μείωση των θανάτων κατά  4%.

Ως προς τις ΜΕΘ δήλωσε πως υπήρξε βελτίωση και μείωση κατά 10% των διασωληνωμένων και 18% όσων νοσηλεύονται σε απλές κλίνες.

Παπαευαγγέλου: Η πορεία της πανδημίας παρουσιάζει σημαντική ύφεση στη χώρα – Το Rt για την επικράτεια στο 0,85

Η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας παρουσιάζει σημαντική ύφεση με μείωση των νέων κρουσμάτων κατά 32% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε στην ενημέρωση των ιατρικών συντακτών η Βάνα Παπαευαγγέλου. Επίσης, ανέφερε ότι το Rt για την επικράτεια με βάση τα κρούσματα εκτιμάται στο 0,85.

«Όπως είχαμε προβλέψει η διάρκεια της έξαρσης λόγω Ο2 ήταν βραχεία» είπε και πρόσθεσε ότι «πολογίζεται ότι πάνω από 1.000 νέα κρούσματα κάθε μέρα αφορούν επαναλοιμώξεις».

Σημαντική μείωση,είπε, καταγράφεται και στον συνολικό αριθμό ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια που σήμερα υπολογίζεται στις 114.000.

«Για 5η συνεχή εβδομάδα όμως παρατηρείται άνοδος κρουσμάτων στους άνω των 55 ετών» ανέφερε ενώ έκανε γνωστό ότι « ηδιάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων είναι στα 43 έτη»

Οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία μειώθηκαν κατά 12% την τελευταία εβδομάδα, αλλά αργή είναι η αποκλιμάκωση των νέων διασωληνώσεων και των ασθενών σε ΜΕΘ, συμπλήρωσε.

O αριθμός των θανάτων σημείωσε ότι δεν έχει μειωθεί με τον κυλιόμενο μέσο του 7ημέρου να είναι στους 60 περίπου θανάτους. «Σύμφωνα με τους κλινικούς γιατρούς της επιτροπής  σημαντικό ποσοστό των συνανθρώπων μας που χάνουν τη ζωή τους αφορά σε άτομα με σοβαρό υποκείμενο νόσημα ή σε υπερήλικες με πολλές συννοσηρότητες που βρίσκονται  θετικοί στον κορονοϊό νοσηλευόμενοι για το υποκείμενο νόσημά τους. Ειναι προφανές ότι αυτό που έχει σημασία για όλους μας είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί χάνονται, όμως φαίνεται ότι σε ένα σημαντικό ποσοστό οι ασθενείς αυτοί καταγράφονται ως θάνατοι Covid ενώ δεν ευθύνεται ο ιός για την απώλειά τους. Πρόκειται δηλαδή για συνανθρώπους μας που χάνονται με Covid και όχι από λοίμωξη με κορονοϊό. Γίνονται προσπάθειες για να μπορέσει να ξεκαθαριστεί αυτό το φαινόμενο και νααποτυπωθί στις αναφορές του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, αλλά πιστέψτε με δεν είναι και τόσο απλό όσο ακούγεται».

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ