Πάσχα: Ανοιχτές οι εκκλησίες, κλειστές οι μετακινήσεις

Πάσχα: Ανοιχτές οι εκκλησίες, κλειστές οι μετακινήσεις

20 Απριλίου 2021

Η κυβέρνηση καταλήγει στην απόφαση να μην πάρει το ρίσκο του ανοίγματος των μετακινήσεων από νομό σε νομό για το Πάσχα. Στο ίδιο μήκος κύματος και η επιτροπή των ειδικών που βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι λόγοι πολλοί. Κατ’ αρχάς, τα επιδημιολογικά δεδομένα και η κατάσταση στα νοσοκομεία δεν αφήνουν περιθώρια για εσπευσμένες κινήσεις στο άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Δεν είναι ωστόσο λίγοι αυτοί που επισημαίνουν ότι ο υπερσυνωστισμός που αναμένεται να παρατηρηθεί στους ναούς, για τις γιορτές του Πάσχα, αποτελεί εστία μόλυνσης και, υπό αυτή την οπτική, δεν έχει λογική η απαγόρευση όλων των άλλων κοινωνικών εκδηλώσεων. Γιατί κολλάει ο κορωνοϊός στο χωριό και στον οικογενειακό περίγυρο και δεν κολλάει στους ναούς με εκατοντάδες συγκεντρωμένους πιστούς, είναι το ερώτημα που βρίσκεται στα χείλη πολλών.

Η κυβέρνηση δεν θα ήθελε, επίσης, σε καμία περίπτωση να ρισκάρει το άνοιγμα των σχολείων και της εστίασης στις 10 Μαΐου, που κρίνεται μείζονος σημασίας.

Ενισχυτικά της άποψης αυτής είναι τα μηνύματα που φτάνουν στο κυβερνητικό επιτελείο από την επαρχία. Η πλειοψηφία των πολιτών ανησυχεί από μια μαζική εισροή επισκεπτών από τα μεγάλα αστικά κέντρα που μπορεί να οδηγήσει σε αναζωπύρωση της πανδημίας.

Τα αισιόδοξα σενάρια για Πάσχα στο χωριό επομένως μπαίνουν στο συρτάρι και το Πάσχα στην πόλη και στο μπαλκόνι θα είναι η πραγματικότητα και φέτος.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<