Πέτσας: Πιθανό να ανοίξουν τα σχολεία στις 08/01 - Για σταθεροποίηση λόγω κλειστών σχολείων μιλούν οι ειδικοί - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Πέτσας: Πιθανό να ανοίξουν τα σχολεία στις 08/01 – Για σταθεροποίηση λόγω κλειστών σχολείων μιλούν οι ειδικοί

Πολύ πιθανό να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του OPEN TV, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε πως θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες και όχι μόνο τα δημοτικά.

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως μετά τα σχολεία θα ανοίξουν κι άλλοι τομείς της καθημερινής δραστηριότητας, «αρκεί να συνεχιστεί η καλή πτωτική πορεία που έχουμε».

Όσον αφορά στα πρώτα εμβόλια του κορωνοϊού που έφτασαν τα Χριστούγεννα στη χώρα μας και σήμερα το πρωί στην Αθήνα, ο κ. Πέτσας είπε ότι από αύριο, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, θα γίνουν συμβολικά οι εμβολιασμοί της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και σιγά – σιγά τα σκευάσματα θα διανεμηθούν στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα. Επιπλέον, σημείωσε πως εφόσον τα εμβόλια έχουν πάρει έγκριση από τον ΕΟΦ, είναι ασφαλή όποιας μάρκας και αν είναι

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι τον ανησυχεί συνολικά η διαδικασία γιατί είναι πρωτόγνωρη ενώ τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να μην χάσει κανείς το ραντεβού του για το εμβόλιο. Σχετικά με την προτεραιοποίηση στους εμβολιασμούς, ο κ. Πέτσας είπε ότι πρώτα θα εμβολιαστούν οι 65 άνω και έπειτα θα μειώνεται το ηλικιακό όριο, ανά 5 – 10 χρόνια. «Θα μας πει η Επιτροπή», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Εξαδάκτυλος: Η σταθεροποίηση των κρουσμάτων ήρθε με κλειστά σχολεία

Για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σημειώνοντας ότι η σταθεροποίηση των κρουσμάτων ήρθε όταν έκλεισαν τα σχολεία.

«Μόνο όταν κλείσαμε την εκπαίδευση είδαμε να σταθεροποίεται η κατάσταση…Θα το εξετάσει η Επιτροπή αρχές Ιανουαρίου που θα έχει στοιχεία», εξήγησε ο κ. Εξαδάκτυλος μέσα από την πρωινή εκπομπή του OPEN, διευκρινίζοντας ότι «θα υπάρξει προτεραιότητα να ανοίξουν σχολεία όπως κι άλλες δραστηριότητες μετά για να λειτουργήσει η κοινωνία».

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΙΣ ανέφερε ότι το ιατρικό προσωπικό έχει αρχίσει να εξαντληθεί, «γιατί δουλεύουν πολύ καιρό πάνω από τις δυνατότητές τους», με τον αριθμό των διασωληνωμένων να μειώνεται με αργούς ρυθμούς.

Παράλληλα, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι τα αποτελέσματα της χαλάρωσης που ενδέχεται να υπάρξει στις γιορτές θα φανεί σε 15 ημέρες, ενώ για την άφιξη των πρώτων εμβολίων στην Ελλάδα επεσήμανε ότι «τα εμβόλια τώρα είναι πραγματικότητα και το φως στο τούνελ πραγματικό».

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ