ΠΟΕΔΗΝ: Στο 88% οι ΜΕΘ στην Αττική – Αρνητικά ρεκόρ στην Πάτρα - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

ΠΟΕΔΗΝ: Στο 88% οι ΜΕΘ στην Αττική – Αρνητικά ρεκόρ στην Πάτρα

«Τα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής καταγράφουν κάθε ημέρα ρεκόρ εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό. Οι κλινικές κορωνοϊού γεμίζουν και οι ασθενείς μεταφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για νοσηλεία σε κλινικές ή ΜΕΘ»

Αυτό αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), διά μέσου του προέδρου της, Μιχάλη Γιαννάκου, ο οποίος συνεχίζει: 

«Τα τρία νοσοκομεία στην Αττική που είναι αποκλειστικά για περιστατικά κορωνοϊού γεμίζουν. Το Αμαλία Φλέμινγκ νοσηλεύει 88 ασθενείς στις 125 κλίνες που μπορεί να αναπτύξει. Το Δυτικής Αττικής που κάποτε έκλεισε ως αχρείαστο παρά τις διαμαρτυρίες μας, τώρα, με ελάχιστο προσωπικό, νοσηλεύει 26 ασθενείς με κορωνοϊό στις 34 κλίνες.

Η Παμμακάριστος νοσηλεύει 35 ασθενείς στις 60 κλίνες που μπορεί να αναπτύξει. Τα εφημερεύοντα νοσοκομεία γεμίζουν τις ανεπτυγμένες κλινικές κορωνοϊού και ανοίγουν νέες καταργώντας κλινικές άλλων παθήσεων. Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες. Στην Αττική λειτουργούν 217 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού που σχεδόν είναι γεμάτες.

Είναι απαράδεκτο να έχουμε έτοιμες ΜΕΘ και να μην λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Στο ΚΑΤ είναι έτοιμες και εγκαινιάσθηκαν 30 κλίνες ΜΕΘ από δωρεά και λειτουργούν μόνο οι 6 κλίνες για γενικά περιστατικά. Υπάρχει προοπτική να λειτουργήσουν οι μισές κλίνες για γενικά περιστατικά.

Θα μπορούσαν ήδη να λειτουργούν και οι 30 κλίνες εάν υπήρχε προσωπικό. Θα πρέπει να γίνει επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ. Διαφορετικά οδηγούμαστε σε λειτουργία αυτοσχέδιων ΜΕΘ (χειρουργικές αίθουσες, καρδιοχειρουργικές μονάδες, αίθουσες ανάνηψης, ακόμη και αίθουσες κλινικών).

Η ΜΑΦ του Ευαγγελισμού 12 κλινών που λειτουργούσε στη δεύτερη φάση ως ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού έκλεισε για εργασίες ανακατασκευής. Ξανάνοιξε λόγω των αναγκών αφού είχαν ξεκινήσει οι εργασίες. Οι κλινικές των νοσοκομείων είναι γεμάτες. Στο Αττικόν γέμισαν οι κλινικές με 61 ασθενείς. Νοσηλεύονται 10 ασθενείς στη βραχείας μέχρι να βρεθεί κρεβάτι.

Ετοιμάζουν να ανοίξουν νέες κλίνες. Ελπίς: 42 ασθενείς στις 42 κλίνες και σήμερα έχουν γενική εφημερία. Στο Θριάσιο χθες εισήχθησαν 21 περιστατικά κορωνοϊού και 3 ύποπτα. Νοσηλεύονται 49 περιστατικά, είναι εμάτο. Θα ανοίξουν νέες κλίνες. Ασκληπιείο: Νοσηλεύονται 24 περιστατικά στις 24 κλίνες. Ετοιμάζουν να ανοίξουν νέες κλίνες.

Νίκαια: Νοσηλεύουν 43 ασθενείς, είναι γεμάτοι. Ετοιμάζονται να ανοίξουν νέα κλινική κορωνοϊού τη χειρουργική κλινική. Το Τζάνειο νοσηλεύει 45 ασθενείς στις 53 κλίνες. Ετοιμάζονται να ανοίξουν άλλες 15 κλίνες. Το Σωτηρία καταγράφει το μεγαλύτερο αριθμό νοσηλευόμενων ασθενών με κορωνοϊό.  

Σύνολο 279 ασθενείς εκ των οποίων οι 80 στις ΜΕΘ. Έμειναν μόνο 4 κλίνες ΜΕΘ κενές στο Σωτηρία. Στο Γεννηματάς νοσηλεύονται 47 ασθενείς στις 60 κλίνες. Τα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής σε κάθε εφημερία κάνουν αγώνα δρόμου να αδειάσουν κρεβάτια για να υποδεχθούν νέα περιστατικά.

Διαπιστώνετε στα νοσοκομεία να νοσηλεύονται δύο και τρία μέλη των ίδιων οικογενειών. Ο ιός πέρασε στις οικογένειες που είναι πολύ επικίνδυνο.

Η κατάσταση των ΜΕΘ στην Αττική: 

Σωτηρία: 80 ασθενείς στις 84 κλίνες.
Ευαγγελισμός: 36 ασθενείς στις 44 κλίνες.
ΚΑΤ: 5 ασθενείς στις 7 κλίνες.
Σισμανόγλειο: 14 ασθενείς στις 14 κλίνες.
Γεννηματάς: 11 ασθενείς στις 11 κλίνες.
Ελπίς: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.
Νίμιτς: 3 ασθενείς στις 4 κλίνες.
Ασκληπιείο: 12 ασθενείς στις 12 κλίνες.
Αττικόν: 12 ασθενείς στις 23 κλίνες.
Θριάσιο: 11 ασθενείς στις 12 κλίνες.
Σύνολο κλινών ΜΕΘ στην Αττική: 217.
Κατειλημμένες: 190
Κενές: 27
Ποσοστό: 88%.

Χαλκίδα 

Νοσοκομείο Χαλκίδας: Στις κλινικές νοσηλεύονται 27 ασθενείς με κορωνοϊό, είναι γεμάτη. Ετοιμάζονται να ανοίξουν νέες κλίνες. Στις 12 κλίνες ΜΕΘ νοσηλεύονται 11 ασθενείς.

Πάτρα

Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας: Νοσηλεύονται 40 ασθενείς στις 52 κλίνες. Στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 4 ασθενείς στις 9 κλίνες.

Νοσοκομείο Ρίου: Νοσηλεύονται 40 ασθενείς στις 50 κλίνες και 8 ασθενείς στις ΜΕΘ στις 12 κλίνες. Τα νοσοκομεία της Πάτρας καταγράφουν αρνητικά ρεκόρ». 

Share
Ετικέτες: ΠΟΕΔΗΝΜΕΘ

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ