Ποιοι λένε «όχι» στην κατάργηση της μάσκας - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Ποιοι λένε «όχι» στην κατάργηση της μάσκας

Νωρίτερα από το αναμενόμενο φαίνεται ότι θα ανακοινωθεί η κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Κάποιοι έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις τους και άλλοι εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις.

Αιφνιδιαστικά σήμερα η Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωση ότι αυτή την εβδομάδα τίθεται στη συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών η κατάργηση της υποχρεωτικής μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Και παρότι, μόλις πριν από λίγες μέρες ο επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Αρκουμανέας -αλλά και αρκετοί επιστήμονες- εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο θα έρθει τις επόμενες εβδομάδες, φαίνεται ότι αναμένεται να έχουμε ανακοινώσεις μέσα στα επόμενα 24ωρα και πριν το τέλος Ιουνίου.

«Όλοι ελπίζουμε ότι βρισκόμαστε κοντά σε αυτό δεδομένης και της επιδημιολογικής εικόνας, σε κάθε περίπτωση αυτή είναι μια απόφαση την οποία θα πρέπει να λάβουν οι ειδικοί, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία, εντός της εβδομάδας θα συζητηθεί το θέμα αυτό στην Επιτροπή των Ειδικών» είπε χαρακτηριστικά στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ξένων ανταποκριτών η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Ήταν, ωστόσο, μόλις λίγες ώρες πριν που ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής, είχε πει σε τηλεοπτικές του δηλώσεις πως θα βγάλουμε τις μάσκες τις επόμενες εβδομάδες.

Δε συμφωνούν όλοι με την κατάργηση της μασκας

Με τη μετάλλαξη «Δέλτα» να «παραμονεύει» και να προκαλεί παγκόσμια επαγρύπνηση για το πώς μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα στην εξάπλωση της Covid-19, υπάρχουν και Έλληνες επιστήμονες που υπογραμμίζουν τον κίνδυνο αυτό και συνδέουν την προστασία από τον κορονοϊό με την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Μία εξ αυτών, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, η οποία ήταν επίσης και εκείνη που εξέφραζε σοβαρές ενστάσεις σε κάθε ευκαιρία για τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στις νεαρότερες γυναίκες και, μάλιστα, δέχθηκε τότε και αρκετά πυρά από συναδέλφους της αλλά και από κυβερνητικά στελέχη. Λίγο καιρό αργότερα, επιβεβαιώθηκε, αφού τελικά η Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγήθηκε να αλλάξουν τα ηλικιακά κριτήρια για το συγκεκριμένο σκεύασμα και να μην χορηγείται στους πολίτες κάτω των 60 ετών.

Για το ζήτημα της μάσκας όμως, συγκεκριμένα, σήμερα, η Αθηνά Λινού πρότεινε «να μην βγάλουν τις μάσκες οι εμβολιασμένοι στους εξωτερικούς χώρους». Όπως εξήγησε, ο ιός ακόμα μεταδίδεται και υπογράμμισε ότι «δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο τα εμβόλια καλύπτουν τις νέες μεταλλάξεις»

Αλλά και η Ματίνα Παγώνη, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, δήλωσε χθες ότι οι πολίτες πρέπει να φορούν μάσκα και στις διακοπές τους, ειδικά σε περιπτώσεις συνωστισμού. Για μία ακόμη φορά δε, εκτίμησε πως οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να φορούν μάσκες όταν ο πληθυσμός εμβολιαστεί σε ποσοστό 80%, τοποθετώντας το όριο αυτό γύρω στον Σεπτέμβριο, κάτι που έχει πει ξανά στο παρελθόν.

Πηγή: ieidiseis.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ