Προσωρινή σύνταξη και αναδρομικά μέχρι να εκκαθαριστούν οι 155.000 εκκρεμείς συντάξεις - voucherergasia.gr

Προσωρινή σύνταξη και αναδρομικά μέχρι να εκκαθαριστούν οι 155.000 εκκρεμείς συντάξεις

Μια προσωρινή λύση, έως ότου εκκαθαριστεί το «βουνό» των περίπου 155 χιλιάδων εκκρεμών κύριων συντάξεων, βάζει μπροστά το υπουργείο Εργασίας.

Όσοι έχουν υποβάλει αίτημα συνταξιοδότησης και… αναμένουν, θα λάβουν αμέσως προσωρινή σύνταξη, η οποία θα αντιστοιχεί στην Εθνική Σύνταξη, η οποία αντιστοιχεί στα χρόνια εργασίας τους. Όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, προϋπόθεση είναι να έχουν συμπληρώσει το 62ο έτος της ηλικίας τους, αναφορά που προκάλεσε ερωτήματα για παλιούς ασφαλισμένους, με μεγάλη προϋπηρεσία, οι οποίοι είναι μικρότερης ηλικίας συμφωνα με το iefimerida.gr.

Πηγές του υπουργείου Εργασίας διευκρινίζουν, ωστόσο, ότι η αναφορά αυτή αφορούσε στο γενικό κανόνα των 62 ετών και πως η ρύθμιση θα αφορά όλους όσους έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα συνταξιοδότησης κι έχουν υποβάλει αίτηση. Η ρύθμιση θα καλύψει και τους αναπήρους.
Σύμφωνα με τον Κ. Χατζηδάκη, πέρα από αυτό το ποσό Εθνικής Σύνταξης- που ανέρχεται σε 384 ευρώ για τουλάχιστον 20 έτη ασφάλισης- το οποίο θα “τρέχει” όσο θα εκκρεμεί η έκδοση της σύνταξης, οι συνταξιούχοι θα πάρουν και αναδρομικά ανάλογα με το χρόνο αναμονής τους από την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης. Αν για παράδειγμα η αίτηση εκκρεμεί για 10 χρόνια, ο συνταξιούχος αυτός θα λάβει ως αναδρομικά 3.840 ευρώ (384 ευρώ Χ 10 μήνες).

Η οδηγία στον ΕΦΚΑ είναι να «τρέξει» το εν λόγω προσωρινό μέτρο, ωστόσο η διαδικασία δεν είναι απλή και θα απαιτηθούν 2 μήνες στην καλλίτερη περίπτωση. Παράλληλα, η Ομάδα Έργου, που έπιασε δουλειά, σε συνεργασία με τον ΕΦΚΑ και το υπουργείο Εργασίας, θα εισηγηθεί τα αναγκαία νομοθετικά, διοικητικά και λειτουργικά μέτρα, έτσι ώστε να επιταχυνθεί η εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων.

Share
Ετικέτες: συντάξειςergasia

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ