Πρόστιμα για τη μη χρήση μάσκας στο Ηράκλειο! - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Πρόστιμα για τη μη χρήση μάσκας στο Ηράκλειο!

Συνεχιζονται οι έλεγχοι για τη μάσκα σε όλη την Κρήτη και φυσικά στο Ηράκλειο για τον εντοπισμό ατόμων που δεν τη φορούν!

Η αρχή τα τελευταία 24ωρα έγινε με το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε εργαζόμενη στο ΠΑΓΝΗ γιατί δε φορούσε σωστά τη μάσκα

Συμφωνα με πληροφορίες από τους ελέγχους είχαμε την επιβολή προστίμου σε μια εργαζόμενη, η οποία εντοπίστηκε να μη φορά σωστά τη μάσκα, ενώ ήταν στο νοσοκομείο.

Μάλιστα της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 300 ευρώ. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Βρύσαλης είπε για το θέμα πως οι έλεγχοι είναι καλό να γίνονται, αλλά να υπάρχει επιείκεια όταν πρόκειται για εργαζόμενους, που φορούν τη μάσκα οχτώ ώρες συνεχόμενα και μπορεί κάποια στιγμή να την κατεβάσουν από τη μύτη τους, αφού μπορεί να έχουν θαμπώσει τα γυαλιά τους ή να θέλουν να αναπνεύσουν λίγο καλύτερα

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί και τα μεικτά κλιμάκια πραγματοποιουν ελέγχους σε καταστήματα, επιχειρήσεις, κλειστούς χώρους και Μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μάλιστα, ήδη, έχουν επιβληθεί χαρακτηριστικά και αρκετά πρόστιμα σε ατομα που δεν φορούσαν μάσκες σε σούπερ μάρκετ του Ηρακλείου, με συνέπεια να καλούνται πλεον να πληρώσουν το πρόστιμο

Υπενθυμίζεται ότι μετά τα αυξημένα κρούσματα κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έπειτα και από την πρόταση των ειδικών, ανακοίνωσε πως από σήμερα η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε καταστήματα και συγκεκριμένους κλειστούς χώρους, για εργαζόμενους και πελάτες. Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης μάλιστα, τόνισε πως σιγά σιγά όλοι οι πολίτες της χώρας θα πρέπει «να μάθουμε να ζούμε» φορώντας την.

Πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα, υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας για το κοινό και τους εργαζομένους στα εξής:

καταστήματα λιανικής
γραφεία/υπηρεσίες που έχουν επαφή με το κοινό, ΔΕΚΟ, τράπεζες,
ιατρεία,
δημοτικά καταστήματα,
καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία κ.ά.),
κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.
Εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε:
ΜΜΜ
ταξί για επιβάτες και οδηγούς
σούπερ μάρκετ,
ασανσέρ,
όπως επίσης και για εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης.

 Προς το παρόν, οι εκκλησίες είναι εκτός λίστας, κάτι που ωστόσο δεν αποκλείεται να αλλάξει στην πορεία, αν διαπιστωθεί πως δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα. Ενόψει του Δεκαπενταύγουστου υπάρχει μια ανησυχία, με τον κ. Χαρδαλιά να τονίζει πως στη συντριπτική πλειοψηφία οι εκκλησίες τηρούν τα μέτρα, ωστόσο αν προκύψει η ανάγκη θα ληφθούν μέτρα και στους ναούς.

Ηδη η Ιερά Σύνοδος έχει στείλει εγκύκλιο προς τις Αρχιεπισκοπές τονίζοντας πως πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας για την δημόσια υγεία εντός των Ναών. Προτρέπει μάλιστα τους κληρικούς και τους μοναχούς να τηρήσουν όλοι τα μέτρα, όπως φυσικά και οι πιστοί, εν όψει των εορτών της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου αναμένεται κοσμοσυρροή στις εκκλησίες.

Ανοιχτό να επεκταθούν οι μάσκες σε σχολεία και εξωτερικούς χώρους
Την ίδια ώρα η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, έκρουσε για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση του κορωνοϊού και κάλεσε τους πολίτες να έχουν πάντα μαζί τους μία μάσκα και να τη χρησιμοποιούν σωστά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, όμως, η κυρία Παγώνη ήταν απόλυτα ξεκάθαρη στο μήνυμά της προς τους πολίτες λέγοντας πως το πιο σημαντικό είναι η διατήρηση της απόστασης, καθώς η μάσκα είναι συμπληρωματικό μέτρο και διερωτήθηκε «τι περιμένουν; Να το λέει ο Χαρδαλιάς και ο κάθε Χαρδαλιάς;».

Με την συνεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο τα σχολεία να ανοίξουν και οι μάσκες να είναι υποχρεωτικές για τους μαθητές. Παράλληλα έθεσε και την πιθανότητα ακόμη ενός σεναρίου, να γίνει η μάσκα υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπως έκανε η Μαδρίτη αφού στην Ισπανία υπάρχει έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού.

Πρόστιμα για όσους δεν φορούν μάσκες
Υπενθυμίζεται πως όσοι δεν φορούν μάσκα, όπου αυτή είναι υποχρεωτική, θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο 150 ευρώ. Μάλιστα οι έλεγχοι αναμένεται να είναι εντατικοί και δεν θα υπάρξει χαλαρότητα, ενώ αναμένεται να κληθούν να πληρώσουν και όσοι φορούν τη μάσκα σαν αξεσουάρ και όχι όπως πρέπει για να προφυλαχθούν οι ίδιοι, αλλά και οι υπόλοιποι που βρίσκονται στο χώρο. Οπότε μάσκες περασμένες στο πιγούνι, στον λαιμό ή κρεμασμένες στο αυτί θα είναι αιτία για το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Εξαδάκτυλος: Είμαστε κοντά στο να μην τα καταφέρουμε καλά το καλοκαίρι
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, παρουσιάστηκε απαισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι, καθώς «είμαστε πολύ κοντά στο να μην τα καταφέρουμε καλά το καλοκαίρι».

Μιλώντας στο Open ο κ. Εξαδάκτυλος διαπίστωσε με πικρία ότι οι γιατροί δεν κατάφεραν να πείσουν τους πολίτες να φορούν τη μάσκα τους, μια ημέρα αφότου ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε χθες την επέκταση της υποχρεωτικότητας χρήσης της μάσκας για τον κορωνοϊό.

«Επρεπε να έρθουν τα πρόστιμα για να πειστεί ο κόσμος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος και πρόσθεσε: «Δεν καταφέραμε ποτέ να πείσουμε τον κόσμο για τη χρήση της μάσκας. Δεν μπορούσαμε πέραν της σύστασης να επιβάλουμε ως γιατροί τη χρήση της. Το ίδιο ισχύει και για τις θεραπείες και για τις επεμβάσεις. Ο γιατρός συστήνει και ο ασθενής επιλέγει».

Ποιες μάσκες δεν προστατεύουν
Εκρουσε, δε, τον κώδωνα του κινδύνου για τις μάσκες με φίλτρο, «καθώς προστατεύουν αυτόν που τη φορά, όχι όμως και τους γύρω του, καθώς αν έχει τον ιό, τον διασπείρει». Ξεκαθάρισε επίσης ότι οι ασπίδες δεν αντικαθιστούν τις μάσκες και δεν παρέχουν ασφάλεια. «Οι κάθετες, για παράδειγμα, βοηθούν στην περίπτωση που κάποιος που εργάζεται σε μια κουζίνα ταχυφαγείου. Οι άλλες που στηρίζονται στο πιγούνι είναι… διακοσμητικές».
 

Share
Ετικέτες: μασκεςπρόστιμα

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ