Πυρκαγιές: Εφιαλτικές στιγμές για την Εύβοια, μέτωπα σε Ηλεία και Μεσσηνία (VIDEO) - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Web TVΕπικαιρότητα

Πυρκαγιές: Εφιαλτικές στιγμές για την Εύβοια, μέτωπα σε Ηλεία και Μεσσηνία (VIDEO)

Για άλλη μία μέρα η Ελλάδα ζει τον “πύρινο εφιάλτη”. Σε Εύβοια, Μεσσηνία, Ηλεία, Αττική οι φωτιές δεν έχουν σβήσει, χιλιάδες στρέμματα έχουν καεί και περιουσίες έχουν καταστραφεί. 

Το σημαντικότερο πρόβλημα το αντιμετωπίζει η Εύβοια, με το βόρειο κομμάτι της να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, υπάρχουν στην Εύβοια δύο μεγάλα μέτωπα αυτή την ώρα. Το ένα κινείται προς Ιστιαία με αρκετά χωριά να έχουν εκκενωθεί, ενώ καίει το χωριό Βουτά. 

Δύο πύρινα μέτωπα που έχουν περάσει στην Αρκαδία, από την Ηλεία και τη Μεσσηνία, αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε περιοχές της Γορτυνίας και της Μεγαλόπολης.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, «είναι δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά στη Γορτυνία, γι’ αυτό και δημιουργείται μια αντιπυρική ζώνη, προκειμένου να σταματήσει η πορεία της φωτιάς».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική τα μεγάλα μέτωπα της Ηλείας είναι στο Βασιλάκι και τη Νεμούτα ενώ επιχειρούν 710 πυροσβέστες με 10 πεζοπόρα τμήματα και 105 οχήματα.

Όπως μεταδίδουν τοπιικά μέσα ενημέρωσης, τρία άτομα απεγκλωβίστηκαν από τα Χάνια, ενώ συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Στην ενίσχυση της πυρασφάλειας στο Μητροπολιτικό Πάρκο Τρίτση και σε όλους τους χώρους πρασίνου αρμοδιότητάς της προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και των πολυήμερων καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν τη Αττική και τη χώρα.

«Τις δύσκολες αυτές ώρες οφείλουμε να θωρακίσουμε και να προστατεύσουμε κάθε πνεύμονα πρασίνου» δηλώνει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Ειδικότερα, στο Πάρκο «Α. Τρίτσης» ενισχύθηκε η φύλαξη του με υδροφόρα οχήματα, σε 24ωρη βάση. Επιπλέον, συγκροτήθηκε άμεσα ομάδα εθελοντών καθημερινά, υπό τον συντονισμό του Φορέα Διαχείρισης.

Διακοπές ρεύματος σε 68.000 καταναλωτές προκάλεσαν οι φωτιές σε Αττική, Πελοπόννησο και Εύβοια, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ που έχει ήδη ξεκινήσει την αποκατάσταση του δικτύου.

 

 

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ