Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Σαρηγιάννης: Λιγότερα από 10.000 τα κρούσματα από τα τέλη Μαρτίου και μετά

Για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού από τα τέλη του Μαρτίου κι έπειτα έκανε λόγο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος εξήγησε πως με δεδομένη την αργή, όπως την χαρακτήρισε αποκλιμάκωση, θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας για να καταγραφούν κάτω από 10.000 ημερήσια κρούσματα: «Έχουμε ένα υψηλό επίπεδο διασποράς ακόμα και η πτώση γίνεται με αργούς ρυθμούς. Έχουμε πέσει κατά περίπου 1000 κρούσματα ανά 7-10 ημέρες. Αν κάνετε την αναλογία για να φτάσουμε στα 9.000 χρειαζόμαστε 6 εβδομάδες».

Για την χρήση μάσκας, ενόψει και της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής, τόνισε ότι η απόφαση για να μπει τέλος στη χρήση της σε εξωτερικούς χώρους θα ήταν πρόωρη: «Προς τα εκεί πηγαίνουμε αλλά νομίζω ότι αυτό θα ήταν λίγο πρόωρο αυτή τη στιγμή. Σαφώς όμως πηγαίνουμε σε χαλάρωση των μέτρων που δεν χρειάζονται πια».

Σχετικά με το αν πλησιάζει το τέλος της πανδημιας δήλωσε επιφυλακτικός: «Είναι δυναμικό φαινόμενο αυτή η πανδημία, προφανώς μπορεί να μας επιφυλάσσει κι άλλο κύμα. Δεν έχουμε τελειώσει, η πτώση που βλέπετε γίνεται με πολύ χαμηλούς ρυθμούς. Για να αφήσουμε πίσω τον ιό πρέπει να εφαρμόσουμε προληπτικές άμυνες.Είναι σημαντικό να συνεχιστεί ο εμβολιασμός και να γίνεται απολύμανση του αέρα».

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΕΣΠΑ 2021-2027: Στο 100% του προϋπολογισμού οι προσκλήσεις, στο 90% οι εντάξεις έργων

Η υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2021-2027 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με το σύνολο των διαθέσιμων πόρων…

17/09/2026

Κομισιόν: Αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Αυστηρούς περιορισμούς στην πρόσβαση των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με…

17/09/2026

ΥΠΕΣ: Κατανέμει 75 εκατ. ευρώ σε δήμους για το “Βοήθεια στο Σπίτι”

Με απόφαση που φέρει την υπογραφή του υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου κατανέμεται το ποσό εβδομήντα πέντε…

17/09/2026

ΥΠΑΙΘΑ: Τι ισχύει για την εισαγωγή αθλητών στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται η έκδοση της με αρ. πρωτ Φ.…

17/09/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ