«Σε αποκλιμάκωση είμαστε από τις 7 Απριλίου αλλά είναι πολύ αργή λόγω των μεταλλάξεων», δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «το lockdown λειτούργησε αλλά όχι όσο θα θέλαμε και είναι καλό ότι πάμε σε ανοίγματα γιατί έχουμε άλλα όπλα στη διάθεση μας».
Όπως εξήγησε «στην αποκλιμάκωση βοήθησαν κυρίως τα self test και όχι τα εμβόλια», επισημαίνοντας ότι στο τέλος του μήνα θα δούμε μια ταχύτερη αποκλιμάκωση λόγω των εμβολίων.
Αυτό που έγινε στις εκκλησίες ήταν στα όρια που περιμέναμε, πρόσθεσε ο κ. Σαρηγιάννης. Εξέφρασε ωστόσο την ανησυχία του για το πώς θα λειτουργήσουμε με το άνοιγμα της εστίασης, τονίζοντας ότι το ζητούμενο είναι να δείξουμε μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση και σύνεση.
Εκτίμησε ακόμα ότι μέσα στον Ιούνιο θα έχει χτιστεί το τείχος ανοσίας, εάν δεν προκύψει μια τεράστια τουριστική συρροή.
«Από 21-22 Ιουνίου θα δούμε κάτω από 1000 κρούσματα την ημέρα και αυτό θα μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο καλοκαίρι», κατέληξε.
Οι αδήλωτες και απλήρωτες υπερωρίες εξακολουθούν να βαραίνουν την αγορά εργασίας, όπως προκύπτει από τα…
Ένα εκτεταμένο κύκλωμα «αχυρανθρώπων» και εταιρειών «φαντάσματα», που τα τελευταία τρία χρόνια χρησιμοποίησε 4.200 ΑΦΜ…
Τον «κουμπαρά» της νέας γενιάς θεσπίζει το νομοσχέδιο του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Κυριάκου Πιερρακάκη για…
Μια προσφορά «5+1 δώρο» που αποδεικνύεται 105% ακριβότερη ανά λίτρο, μια μεγαλύτερη συσκευασία καφέ που…
Η 21η Δεκεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για να πληρωθεί το Δώρο Χριστουγέννων 2026 στον…
Το Δώρο Χριστουγέννων 2026 δικαιούνται και φέτος οι άνεργοι που λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας από…
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ