Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Σχεδόν 1.700 ασθενείς έχασαν την μάχη με τον κορωνοϊό από τις αρχές του χρόνου!

Για τρίτη φορά μέσα στον Ιανουάριο, οι ημερήσιοι θάνατοι από COVID-19 αποτυπώθηκαν με τριψήφιο αριθμό στην έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Στις 17 και 18 του μήνα, οι θάνατοι ήταν 101 και 106 αντίστοιχα, ενώ οι 108 νεκροί την Παρασκευή αποτελούν την κορύφωση του σκληρού επιδημιολογικού δείκτη για τις τρεις εβδομάδες που μετρά το νέο έτος. Στις 21 αυτές ημέρες έχουν χαθεί συνολικά 1.684 άνθρωποι, το 7% από τις 22.476 απώλειες που χρεώνονται στον κορωνοϊό.

Μεταξύ των ασθενών που έχασαν τη μάχη με τον ιό, και το βρέφος που κατέληξε το βράδυ της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου, έπειτα από 38 ημέρες νοσηλείας. «Από ό,τι κατάλαβα υπήρχε ανεμβολίαστο περιβάλλον. Είναι μεγάλο πρόβλημα αυτό για εμάς και μας λυπεί πάρα πολύ», σχολίασε σχετικά η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Οι επιπτώσεις από το έλλειμμα εμβολιασμών έναντι της COVID-19 καταγράφονται ακόμα εντονότερες στην παρούσα φάση της επιδημίας. Όπως ανέφεραν οι καθηγητές και μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου και Γκίκας Μαγιορκίνης, το 93,4% των θανάτων των τελευταίων δύο εβδομάδων αφορούσαν ανεμβολίαστους ή χωρίς την ενισχυτική δόση, ενώ το ποσοστό των ανεμβολίαστων στους άνω των 60 ετών παραμένει ο πιο ισχυρός προβλεπτικός δείκτης της θνητότητας από τον κορωνοϊό.

Παρ΄ όλα αυτά, οι ημερήσιοι εμβολιασμοί καταγράφουν πτώση, κάτω από 90.000 δόσεις καθημερινά τις τελευταίες έντεκα ημέρες, ενώ χθες πραγματοποιήθηκαν μόλις 68.074 εμβολιασμοί.

Η ανάγκη περισσότερων εμβολιασμών επιτείνεται περαιτέρω μετά την εμφάνιση της νέας υποπαραλλαγής της Όμικρον BA.2 που διασπείρεται ήδη στην Ευρώπη. Αν και δεν υπάρχουν ακόμα επαρκή διαθέσιμα στοιχεία, οι επιστήμονες τονίζουν πως το εμβόλιο παραμένει η ουσιαστική ασπίδα. Στην Ελλάδα, έχουν εντοπιστεί δύο κρούσματα της υποπαραλλαγής.

Share
Ετικέτες: κορωνοϊός

Πρόσφατα άρθρα

voucher ανέργων και εργαζομένων

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ