Σε έναν χρόνο η δημοπράτηση του ΒΟΑΚ: Ο Υπουργός και οι ανακοινώσεις - voucherergasia.gr

Σε έναν χρόνο η δημοπράτηση του ΒΟΑΚ: Ο Υπουργός και οι ανακοινώσεις

Σε έναν χρόνο από τώρα θα είναι έτοιμη η δημοπράτηση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, όπως δήλωσε, από τον Δήμο Μαλεβιζίου όπου βρέθηκε, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

 

Ο κ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος συναντήθηκε το πρωί με τον δήμαρχο Μαλεβιζίου, Μενέλαο Μποκέα, διευκρίνισε ότι σε αυτήν τη φάση το υπουργείο βρίσκεται στην ολοκλήρωση μελετών, που θα προωθηθούν στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να πάρουν τους περιβαλλοντικούς όρους και του χρόνου να γίνει η δημοπράτηση.

 

Η συζήτηση μεταξύ του κ. Κεφαλογιάννη και του κ. Μποκέα επικεντρώθηκε σε θέματα που σχετίζονται με τους κόμβους επί του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, το αντιπλημμυρικό έργο που ξεκινάει στην περιοχή Τσαλικάκι και έχει δημοπρατηθεί -όπως είπε ο κ. Κεφαλογιάννης- αλλά και με τον ευρύτερο σχεδιασμό για την περιοχή που περιλαμβάνει μία σειρά έργων, τα οποία θα υλοποιηθούν και θα αλλάξουν την εικόνα του δήμου, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

 

Σε 8 χρόνια 

 

Πιο αναλυτικά στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα έργα υποδομών που έχει ανάγκη ο Δήμος, με πρωταρχικά την απρόσκοπτη ολοκλήρωση των κόμβων Αγίας Πελαγίας και Αχλάδας και τον προγραμματισμό υλοποίησης του κόμβου Λυγαριάς επί του ΒΟΑΚ. 

 

“Τον Ιούλιο του 2019 όταν αναλάβαμε το Υπουργείο, βρεθήκαμε μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη για τον ΒΟΑΚ: Δεν είχε γίνει τίποτα, καμία προμελέτη. Σε δύο μήνες από τώρα θα πάρουμε τις περιβαλλοντικές μελέτες. Το 2022 θα έχουμε ανάδοχο και θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Ωριμάζουμε και κάποια έργα σε ο,τι αφορά το έργο του Λασιθίου. Την επόμενη 7ετια με 8ετια θα έχει ολοκληρωθεί το έργο. Χρειάζονται παρεμβάσεις στα υπάρχοντα σημεία για να μην θρηνούμε θύματα”, τόνισε ο Υφυπουργός Υποδομών αναφέρομενος στον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης, μετά και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν σε τοπικό επίπεδο, με φόντο την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στη Βουλή. 

 

“Θα μιλάμε για έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο”, συνέχισε ο κ. Κεφαλογιάννης και προανήγγειλε ότι σε 2-3 βδομάδες θα ερθει ξανά με τον Γιώργο Καραγιάννη, γραμματέα του Υπουργείου και θα επισκεφθούν όλους τους νομούς για να παρουσιάσουν τις χαράξεις. 

 

“Τους επόμενους μήνες, όλα αυτά πού θα μπουν στην πράξη, θα αλλάξουν την εικόνα της περιοχής. Το Υπουργείο αυτή τη στιγμή προχωράει στην ολοκλήρωση των μελετών για τον ΒΟΑΚ προκειμένου να προωθηθούν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έτσι ώστε να πάρουμε τους περιβαλλοντικούς όρους, και του χρόνου τέτοια εποχή να μπορούμε να δημοπρατούμε το έργο” είπε χαρακτηριστικά. 

Share
Ετικέτες: ΒΟΑΚδρόμος

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ