Σε ετοιμότητα οι Αρχές μετά από τον σεισμό των 4,9 ρίχτερ στη Δυτική Κρήτη - voucherergasia.gr
Επικαιρότητα

Σε ετοιμότητα οι Αρχές μετά από τον σεισμό των 4,9 ρίχτερ στη Δυτική Κρήτη

Σε συναγερμό τέθηκαν όλες οι αρμόδιες Αρχές μόλις εκδηλώθηκε ο σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που εκδηλώθηκε το πρωί της Κυριακής, στις 10:49, 302 χλμ Νότια της Αθήνας με επίκεντρο, 7 χλμ Ανατολικά της Σούγιας Χανίων.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με διασπορά στην ευρύτερη περιοχή ενώ διακόπηκε η είσοδος σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας και επισκεψιμότητας.

Σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, περιγράφεται το επεισόδιο με τον 45χρονο Ισπανό που διακομίστηκε, ακρωτηριασμένος στο πόδι, στο Νοσοκομείο Χανίων.

Όπως αναφέρεται, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι στο φαράγγι της Σαμαριάς, στο οποίο είχε εισέλθει πλήθος επισκεπτών, σημειώθηκε κατολίσθηση, στο 9ο χιλιόμετρο πλησίον της περιοχής Κεφαλόβρυση, όπου τραυματίστηκε σοβαρά ένας άνδρας από τμήματα βράχων.

Αμέσως μεταφέρθηκε από εργαζόμενους του φορέα διαχείρισης του φαραγγιού, σε συνεργασία με στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, στο ελικοδρόμιο του χωριού Σαμαριά. Εκεί παρελήφθη από ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος στο οποίο επέβαιναν πυροσβέστες της 3ης ΕΜΑΚ και μεταφέρθηκε εν ζωή στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Ακολούθησε η διαδικασία της εκκένωσης του Φαραγγιού της Σαμαριάς.

Επιπρόσθετα, για την ενημέρωση όλου του πληθυσμού στην ευρύτερη περιοχή της σεισμικής δόνησης το 112 απέστειλε προειδοποιητικό μήνυμα ώστε όλοι να αποφύγουν τις επικίνδυνες περιοχές, κυρίως όπου υπάρχουν φαράγγια και βράχοι, δεδομένου του κινδύνου των κατολισθήσεων.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτήρια και πραγματοποιούνται περιπολίες από όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας στην ευρύτερη περιοχή της σεισμικής δόνησης.

Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων καθώς και η 3η ΕΜΑΚ, ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί και οι άλλες ΕΜΑΚ της Επικράτειας.

Κινητοποίηση και του Λιμενικού

Παράλληλα, υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων /Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. απέπλευσαν προς την θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ρούμελης (φαράγγι Σαμαριάς) Κρήτης προς τυχόν παροχή συνδρομής, μετά τον σεισμό που εκδηλώθηκε στην περιοχή.

Share
Ετικέτες: σεισμόςΚρήτη

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ