Self test: Παρέμβαση εισαγγελέα για τους αρνητές – Ζητάει αυτόφωρο - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Self test: Παρέμβαση εισαγγελέα για τους αρνητές – Ζητάει αυτόφωρο

Να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματίζεται δικογραφία για διέγερση σε ανυπακοή στις περιπτώσεις που χρήστες του Διαδικτύου καλούν, μέσω αναρτήσεων, να μην εφαρμόζεται το μέτρο του self-test, ζητεί από την αστυνομία ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Αφορμή για την εισαγγελική παραγγελία αποτέλεσαν αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε Λύκειο της δυτικής Θεσσαλονίκης, όταν δεν επιτράπηκε σε μαθητή να προσέλθει στο μάθημα, επειδή αρνήθηκε να προσκομίσει το υποχρεωτικό self-test.

Σημειώνεται ότι οι αντιδράσεις εκδηλώθηκαν στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου, όπου σήμερα το πρωί μικρή μερίδα μαθητών προχώρησε σε ολιγόωρη κατάληψη της σχολικής μονάδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποχρεωτική υποβολή τους σε self-test.

Προς στιγμήν επικράτησε ένταση με άλλους μαθητές που διαφώνησαν με την κίνηση τους να αποκλείσουν τις εισόδους της σχολικής μονάδας. Είχαν προηγηθεί, χθες, αντιδράσεις μαθητών και γονιών έξω από το ίδιο Λύκειο σε συνέχεια της άρνησης των υπευθύνων να δεχθούν μαθητή που δεν είχε κάνει το self-test. Η μητέρα του συγκεκριμένου μαθητή προέβη σε μήνυση κατά των υπευθύνων του σχολείου, αλλά με προφορική εντολή του εισαγγελέα δεν ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

«Πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης, ο οποίος είχε επικοινωνία με τη διεύθυνση της σχολικής μονάδας, ζητώντας να διασφαλιστεί ότι αύριο το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά. «Σήμερα δόθηκε εντολή και ξεκίνησε αμέσως η τηλεκπαίδευση και δεν χάθηκαν τα μαθήματα», σημείωσε ο κ. Κόπτσης προσθέτοντας ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε αρμοδίως, σε εκείνους που παρεμπόδισαν τη λειτουργία του σχολείου περιλαμβάνονταν και εξωσχολικοί.

Σε ό,τι αφορά τις καταλήψεις, ο γγ του υπ. Παιδείας δήλωσε: «Ζητώ από όλους τους μαθητές με συνεργατικότητα, συνέπεια και ηρεμία να επανέλθουν στον φυσικό τους χώρο, να παρακολουθούν τα μαθήματα, να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, ώστε να εγκλιματιστούν, να προετοιμαστούν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου για τις εξετάσεις. Τα Λύκεια επαναλειτουργούν διαφυλάσσοντας στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Αν όμως εξακολουθήσουν πρακτικές καταλήψεων, εκεί θα τηρήσουμε την κείμενη νομοθεσία. Όποιος δεν συμμετέχει στο μάθημα παίρνει απουσία, όποιος παρεμποδίζει το μάθημα παίρνει απουσία. Είμαστε σίγουροι ότι με τη συνεπή στάση των μαθητών θα συνεχιστεί ομαλά η διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία».

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ