Σημερα απολογείται ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη - Σάλος με τις δηλώσεις Βέρρα - Όλες οι εξελίξεις - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Σημερα απολογείται ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη – Σάλος με τις δηλώσεις Βέρρα – Όλες οι εξελίξεις

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ο 29χρονος γιος του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη, την ώρα που οι εξελίξεις «τρέχουν» και οι λεπτομέρειες του διπλού φονικού συγκλονίζουν.
Ο ίδιος μάλιστα συμφωνα με πληροφορίες έσπασε τη σιωπή του στον ΑΝΤ1 αποκαλύπτοντας τις σκέψεις τους για την τραγωδία.

«Η ζωή μου είναι πια κόλαση. Δεν χωράει στο μυαλό μου ότι εγώ είμαι στη φυλακή και ο πατέρας μου στον τάφο», είπε και τόνισε πως: «Τη στιγμή που εγώ ήμουν στην Αστυνομία, τον πατέρα μου τον κατεβάζανε στον τάφο. Ούτε στον χειρότερο μου εχθρό, θα ευχόμουν τέτοιο πράγμα».
Την ίδια στιγμή, οι συγγενείς του άλλου θύματος, Γιώργου Ξυλούρη, επιμένουν πως τα πάντα ξεκίνησαν από τον γιο του Λευτέρη Καλομοίρη, που σκότωσε, όπως λένε, τον 30χρονο.

Σάλος με τις δηλώσεις Βέρρα

Η Κοινή Γνώμη ειναι σοκαρισμένη και παρακολουθεί τις εξελίξεις, οι οποίες «πέφτουν βροχή» μετά τις λεπτομέρειες και τις πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σάλο εχουν προκαλέσει μάλιστα οι δηλώσεις του δικηγόρου του 29χρονου, κ. Διονύση Βέρρα.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του Μανώλη Καλομοίρη ο τόπος του εγκλήματος πριν φτάσει η ΕΛ.ΑΣ είχε πλυθεί από αγνώστους
Σε μία εκτίμηση που θα συζητηθεί προχώρησε ο Διονύσης Βέρρας, δικηγόρος του Μανώλη Καλομοίρη, μιλώντας στην εκπομπή του Open TV, «Open Ελλάδα». Σύμφωνα με τον κ. Βέρρα «το όπλο που παρέδωσε στην ΕΛ.ΑΣ η οικογένεια Ξυλούρη δεν ήταν κατά την ταπεινή άποψή μου το πραγματικό όπλο. Πρόκειται για “μαγειρεμένη” παράδοση άλλου όπλου. Αυτό θα το δείτε όταν έρθει στο φως η βαλιστική έρευνα. Τι να σου κάνει η προανάκριση όταν δεν βρίσκει το όπλο καθώς το έχουν πάρει από τον τόπο του συμβάντος».

Ακόμη πρόσθεσε ότι «το όπλο του εντολέα μου θα ταυτοποιηθεί με τους επτά κάλυκες που βρέθηκαν στο οδόστρωμα. Εάν αφήσουμε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της θα δούμε πόσο ωραία θα απογυμνωθούν όλοι» καθώς θα βρεθούν προ των ευθυνών τους και δουν ποιος πυροβόλησε ποιον».

Παράλληλα ο κ. Βέρρας αποκάλυψε ότι πριν φτάσει η αστυνομία φτάσει στον τόπο του συμβάντος «κάποιοι πήγαν και έπλυναν το σημείο. Έριξαν νερό. Εγώ διάβασα τη δικογραφία. Κάποιοι άλλοι λένε καραγκιοζιλίκια διότι δεν ξέρουν τη δικογραφία. Η απόκρυψη των στοιχείων προφανώς ευνοεί κάποιον άλλον. Το αποτέλεσμα ήταν να πάει στο σημείο η αστυνομία και να βρει “πειραγμένο” τον τόπο του εγκλήματος. Ο πελάτης μου ομολόγησε και δεν είχε να κρύψει κάτι».

Από την άλλη πλευρά ο δικηγόρος σημείωσε ότι η υπόθεση που συντάραξε την Κρήτη «έχει δύο σκέλη. Το ένα είναι το κοινωνικό και το άλλο είναι το νομικό. Θα πρέπει να αφήσουμε την αστυνομία και τη δικαιοσύνη να κάνουν τη δουλειά τους».

Η πλευρά Ξυλούρη

Τις προηγούμενες μέρες μάλιστα ο πατέρας του Γιώργου Ξυλούρη είχε δηλώσει ότι στα χέρια του γιου του δεν είχε βρεθεί πυρίτιδα. Ενώ, η οικογένεια Ξυλούρη έχει παραδώσει ένα όπλο στις Αρχές που αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση.
Κάλεσμα στην τοπική κοινωνία των Ανωγείων και σε εκείνους που ήταν παρόντες στο διπλό φονικό του Σαββάτου, έκανε ο δικηγόρος της οικογένειας Ξυλούρη, Γιώργος Κοκοσάλης.

Όπως τόνισε ο κ. Κοκοσάλης τα γεγονότα δεν έγιναν έτσι όπως τα παρουσιάζει ο Μανώλης Καλομοίρης αλλά εντελώς διαφορετικά και θα πρέπει όσοι βρέθηκαν στο σημείο το βράδυ του διπλού φονικού «να ανοίξουν τα στόματα τους» και να καταθέσουν τα πραγματικά γεγονότα. «Θα πρέπει να καταθέσουν για να έχουν τη συνείδηση τους ήσυχη και για να βάλουν τέλος σε τέτοιες ανάλογες ενέργειες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους ο Καλομοίρης όταν πλησίασε με το όπλο του τον Γιώργο Ξυλούρη ζούσε ο πατέρας του και έβαλε το όπλο στα πλευρά του 30χρονου βοσκού και το «άδειασε».
Όπλο έφερε ο Γιώργος Ξυλούρης μένει όμως όπως τόνισε ο κ. Κοκοσάλης να αποδειχθεί ότι το χρησιμοποίησε.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο πατέρας του Γιώργου Ξυλόυρη, Γιάννης. Μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι στα χέρια του παιδιού του δεν βρέθηκε πυρίτιδα. «Το παιδί μου είναι καθαρό, πεντακάθαρο», είπε.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του πατέρα του Γιώργου Ξυλούρη, ο γιος του Καλομοίρη σκότωσε πρώτα τον πατέρα του και μετά τον 3oχρονο. «Του την είχαν στήσει με τα όπλα εκεί και σκοτώνει πρώτα τον πατέρα του στην αγκαλιά του γιου μου και μετά σκότωσε τον γιο μου και του έκανε και εκτελεστική», είπε συγκεκριμένα και τόνισε ότι ο γιος του δεν πυροβόλησε.

Τα κενά της υπόθεσης και οι δύο εκδοχές

Στην προανακριτική του απολογία την Δευτέρα, ο 29χρονος πυγμάχος υποστήριξε ότι είχε προηγηθεί ο καυγάς με τον Ξυλούρη, αλλά και πως βρισκόταν στο μπάνιο όταν άκουσε τον πυροβολισμό και την μητέρα του να ουρλιάζει. Την Κυριακή ωστόσο στους αστυνομικούς, διαφοροποιούσε ορισμένα στοιχεία, λέγοντας πως είδε τον πατέρα του νεκρό στον δρόμο και πως μπήκε μέσα στο σπίτι και πήρε το πιστόλι, πυροβολώντας τον Ξυλούρη, αναφέροντας επίσης πως δεν είχε προηγούμενα μαζί του.

Εν τω μεταξύ, θέμα χρόνου είναι τα αποτελέσματα της βαλλιστικής όπου θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις καταγγελίες της οικογένειας Ξυλούρη. Ο πατέρας του θύματος, επιμένει πως δεν πυροβόλησε ο γιος του και πως ο 29χρονος πυγμάχος ήταν αυτός που σκότωσε, πιθανότατα άθελά του, τον πατέρα του και στην συνέχεια τον κτηνοτρόφο από τα Ανώγεια. Παρέδωσαν μάλιστα και το όπλο του γιου τους στην αστυνομία, λέγοντας πως δεν βρέθηκε πυρίτιδα πάνω του. Η οικογένεια Καλομοίρη την ίδια ώρα, αμφισβητεί αν το όπλο που παραδόθηκε στην αστυνομία είναι το πραγματικό, όπως γράφτηκε παραπάνω.

 

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ