Σταϊκούρας: Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να προσβλέπουν σε διπλή αποζημίωση - Πακέτο στήριξης για τουρισμό και εστίαση - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Σταϊκούρας: Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να προσβλέπουν σε διπλή αποζημίωση – Πακέτο στήριξης για τουρισμό και εστίαση

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε Κυριακάτικη εφημερίδα, αποκάλυψε πως τα μέτρα στήριξης του 2021 θα υπερβούν τα 14 δισεκατομμύρια, ποσό διπλάσιο από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού.

Ειδικότερα, προανήγγειλε νέα μέτρα για τον Απρίλιο που θα περιλαμβάνουν αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων και πληρωμών επιταγών ενώ ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να προσβλέπουν υπό προϋποθέσεις σε διπλή αποζημίωση του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου στα μέσα Απρίλιο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, παράλληλα με την παράταση των μέτρων που ισχύουν μέχρι σήμερα θα υπάρξει και δεύτερο πακέτο στήριξης που θα επικεντρωθεί στον τουρισμό και την εστίαση.

«Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις αυτών των δύο κλάδων προκειμένου να είναι σε θέση να επαναλειτουργήσουν με το άνοιγμα της φετινής τουριστικής σεζόν», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε ότι το ύψος της στήριξης με πόρους του ΕΣΠΑ, φτάνει τα 700 εκατομμύρια ευρώ.

Μεταξύ των μέτρων της επόμενης ημέρας είναι η μειωμένη προκαταβολή φόρου για πληττόμενες επιχειρήσεις, το πάγωμα εισφοράς αλληλεγγύης και το 2022 και η διατήρηση των μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών και μετά το 2021 ή την περαιτέρω σταδιακή μείωση του στα τέλη του 2023.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ